Λάρισα » Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκαν 14 Πολωνοί μαθητές της Γ΄Λυκείου και 6 μαθητές της Β” Λυκείου από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus+.

Τους μαθητές που συνόδευαν οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί Adam Stepinski και Boguslow Lubanski, η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Μαρία Σδρένια και η καθηγήτρια Ελένη Σαμαρά, καλωσόρισαν ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Μπέφας και η γραμματέας του συλλόγου Κατερίνα Εμμανουήλ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (1)

Τα παιδιά παρακολούθησαν την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο-μουσειολόγο Άννα Ιακωβίδου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν στη συζήτηση με αντίστοιχες ιστορίες από την κατοχή της Πολωνίας.

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο χωρών αναδείχθηκε ο αγώνας και η αντίσταση εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τον επόμενο μήνα οι μαθητές του Λυκείου Ελασσόνας θα ταξιδέψουν στην Πολωνία όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον ιστορικό χώρο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (3)

Διαβάστε επίσης: