Λάρισα » «Το Αστυνομικό Μέγαρο είναι κτήριο με κοινωφελή χαρακτήρα»
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Το Αστυνομικό Μέγαρο είναι κτήριο με κοινωφελή χαρακτήρα»

«Το Αστυνομικό Μέγαρο είναι κτήριο με κοινωφελή χαρακτήρα»

Κοινή ανακοίνωση από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με θέμα την μεταβίβαση του αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ:

«Με έκπληξη και τεράστιο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε από τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι ανάμεσα στα Ακίνητα ενδιαφέροντος του Δήμου Λαρισαίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που συνοδεύει την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 20018 / ΦΕΚ2320 / 19-06-2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, τα οποία και μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) είναι και το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Το Αστυνομικό Μέγαρο, στο οποίο στεγάζονται αποκλειστικά Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κτίριο με κοινωφελή χαρακτήρα. Για την κατασκευή του, υπήρξαν μακροχρόνιοι αγώνες, με το συνδικαλιστικό κίνημα να πρωτοστατεί.

Ως Αστυνομικοί και ως συνδικαλιστές, μα πάνω από όλα ως Λαρισαίοι πολίτες, απαιτούμε το σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον εν λόγω κατάλογο του Υπουργείου Οικονομικών, ακίνητα που είναι χαρακτηρισμένα από το Σχέδιο Πόλεως, ως «κοινόχρηστα». Συνεπώς, ακίνητο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «κοινόχρηστο» και έχει χαρακτήρα κοινωφελή, πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση που έχει ήδη κατασκευαστεί κοινωφελές κτίριο, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Οι Ενώσεις μας, ταυτίζονται πλήρως με τη θέση του Δήμου Λαρισαίων, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να περιέχονται σε οποιοδήποτε κατάλογο ακινήτων προς αξιοποίηση, χώροι και ακίνητα με κοινωφελή χαρακτήρα, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο.

Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να δεχθούμε τη μεταβίβαση του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, για την επικράτηση του ΔΙΚΑΙΟΥ (Αποφάσεις του Σ.τ.Ε.)»