Πολιτισμός » Τί έγινε στον 3ο διαγωνισμό μαθητικών συγκροτημάτων «Nousfest» στη Λάρισα (φωτ.)
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τί έγινε στον 3ο διαγωνισμό μαθητικών συγκροτημάτων «Nousfest» στη Λάρισα (φωτ.)

Τί έγινε στον 3ο διαγωνισμό μαθητικών συγκροτημάτων «Nousfest» στη Λάρισα (φωτ.)

Του Αστέριου Νυχτερίδα

Φωτ: Αλέξανδρος Χαρτώνας, Δημήτριος Βάλλας, LifeOfFilm Productions

Χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, αναβαθμίζεται και εγκαθιδρύεται στην συνείδηση του κοινού. Ο λόγος για τον πανθεσσαλικό διαγωνισμό μαθητικών συγκροτημάτων Nousfest. Για τρίτη χρονιά στον συναυλιακό χώρο του Stage Larissa, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, συγκροτήματα μαθητών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως η τοπική μουσική σκηνή δεν έχει σωπάσει, αλλά είναι εδώ, κάνει «θόρυβο» και εξακολουθεί να βγάζει πάθος, ενέργεια και ταλέντο. Rock, metal, punk αλλά και παραδοσιακοί ήχοι «συγκρούστηκαν» επί σκηνής, προσφέροντας ένα πολύ καλό θέαμα στο κοινό, αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι ακόμα καλύτερο για το μέλλον.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ ξεπέρασε τα όρια της Θεσσαλίας, καθώς υπήρξε και συμμετοχή από τις Σέρρες με το συγκρότημα «Γης Μαδιάμ». Ένα ξεκάθαρο σημάδι πως το Nousfest έχει πλέον καθιερωθεί, προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δείχνει έτοιμο, χάρη στην καλή οργάνωση, την θέληση των συγκροτημάτων και την υποστήριξη του κοινού, να μεγαλώσει και να ωριμάσει ακόμα πιο πολύ, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς εκατοντάδες έδωσαν το παρών, κατακλύζοντας στην κυριολεξία τον μικρό χώρο του φεστιβάλ που δυστυχώς δεν ήταν ικανός να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο κοινό, και αυτό ίσως να ήταν το μοναδικό ψεγάδι στην κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση.

Τα συγκροτήματα που διαγωνίστηκαν φέτος ήταν οι Ωbvious, Cake rapes, ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ, Uninvited guests, Happens every time, Artifice και hiraeth. Επίσης εμφανίστηκαν ως guest οι Stray Alley, 10 to Go, Secret Theory και Στράφι.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Βαγγέλης Σταυριανός δήλωσε πως η επιτυχία του φετινού Nousfest ήταν κάτι το ανεπανάληπτο και πως η προσέλευση εκατοντάδων θεατών ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε. Τόνισε πως «η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ξεφύγουν από τα στενά όρια της τάξης, ενθαρρύνοντάς τους να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο». Αναφορικά με τον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, είπε πως παρά την περιορισμένη χωρητικότητα, το Stage Larissa εκφράζει διοργανωτές και κοινό και πως όσο και να μεγαλώσει, το Nousfest θα παραμείνει εκεί. Τέλος, ερωτηθείς για μελλοντικά σχέδια, ο κ. Σταυριανός δήλωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την επόμενη διοργάνωση, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν προτάσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε το φεστιβάλ να «απλωθεί» ακόμη περισσότερο.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

Alexandros Chartonas

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET