Ελλάδα » Καταρρέει οριστικά το σενάριο της ληστείας

Καταρρέει οριστικά το σενάριο της ληστείας

Καταρρέει οριστικά το σενάριο της ληστείας

Καταρρέει οριστικά, όπως όλα δείχνουν, το σενάριο του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αναφορικά με το κίνητρο που ώθησε τον Ζακ Κωστόπουλο να μπει στο κατάστημα, όπου ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του από τους δύο άνδρες που ενδεχομένως να τον οδήγησε στον θάνατο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρρούσου αποκάλυψε ότι αποτύπωμα του 33χρονου βρέθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου! Η έμπειρη δικηγόρος επικαλείται έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στις 26 Σεπτεμβρίου, που πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας, στο οποίο αναφέρεται πως ταυτοποιήθηκε «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια γυάλινης πόρτας εισόδου του κοσμηματοπωλείου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντα Κωστόπουλου Ζαχαρία».

Επίσης, ταυτίστηκαν δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων -δεξιός παράμεσος και δεξιός κοτίτης- του κοσμηματοπώλη, τα οποία βρέθηκαν «σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου». Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω», ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, «είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω».

Ήδη από την Τετάρτη το σενάριο της ληστείας, που από την πρώτη στιγμή αμφισβητήθηκε έντονα, έμοιαζε να απομακρύνεται οριστικά μετά την αποκάλυψη βίντεο που δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο να εμποδίζεται να μπει σε φούρνο, από δύο άνδρες που, σύμφωνα με την Άννυ Παπαρρούσου, «φαίνονται να παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης».

«Αν και τα δεδομένα θα αναλυθούν περισσότερο ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν, θα πρέπει τα άτομα αυτά να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν και να καταθέσουν στον ανακριτή» συμπλήρωσε η δικηγόρος, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλέον έχει καταρριφθεί το αρχικό σενάριο περί ληστείας, κλοπής ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ενέργειας.

«Αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα μάλλον εκφοβισμού του, η οποία θα αναλυθεί από κάθε λεπτομέρεια», επισήμανε η κυρία Παπαρρούσου, επισημαίνοντας τη μαρτυρία εργαζόμενης στην περιοχή σύμφωνα με την οποία ο Ζακ φώναξε «βοήθεια».

Τέλος, η δικηγόρος εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι η διερεύνηση της υπόθεσης προχωράει «περίεργα αργά», καθώς δύο εβδομάδες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και θάνατο του 33χρονου «δεν έχουμε τα δεδομένα που θα έπρεπε να είχαμε, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικογραφίες». «Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο», ανέφερε η κ. Παπαρρούσου διερωτώμενη: «Το θέμα είναι ποιος τα έχει και γιατί δεν τα εισφέρει στην ανάκριση, προκειμένου να έχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης;»

Διαβάστε επίσης: