Οικονομία » Κάλεσμα στήριξης στην «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»

Κάλεσμα στήριξης στην «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»

Κάλεσμα στήριξης στην «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»

Στη συνέντευξη τύπου της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» έλαβαν μέρος (από αριστερά) οι Βασίλης Καράμπαλης, Άγις Τριγάζης, Περικλής Καζαντζίδης και Αποστόλης Σερδένης

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεμπόρους για στήριξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» απηύθυναν σήμερα από τη Λάρισα στελέχη του ψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών της Κυριακής 7 Οκτωβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.

Στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα εξής:

«Την  Κυριακή 7 Οκτωβριου καλούμαστε να αναδείξουμε  νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία και αντιπροσώπους για την ΕΣΕΕ. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο  για όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μικρές επιχειρήσεις.

Η δουλειά έχει πέσει κατακόρυφα, το μεροκάματο δεν βγαίνει. Τα  χρέη σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ, διογκώνονται και γίνονται θηλιά στο λαιμό μας. Χιλιάδες μικρομάγαζα έχουν κλείσει, πολλοί από μας βρίσκονται  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Μεγαλώνουν οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα εκρηκτικά προβλήματα του ΟΑΕΕ που διογκώθηκαν απ’ την υποχρηματοδότηση και την καταλήστευση των αποθεματικών του, φέρνουν το ταμείο αντιμέτωπο με την χρεοκοπία. Είναι φανερή πλέον η κυβερνητική πρόθεση της διάλυσης των ταμείων.  Την κατάσταση επιδεινώνουν παραπέρα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η δικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Στη συνέχεια τονίστηκε: «Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Για μια κοινωνική συμμαχία με αντοχή, αντίπαλο δέος, ικανή να τους σταματήσει και να αντεπιτεθεί.

Η σημερινή ηγεσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ΕΣΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Έχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη με χίλια νήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές.

Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν τι διοίκηση θα έχουμε στην Ομοσπονδία την  επόμενη δύσκολη 3/ετία. Με την ψήφο μας πρέπει να επιλέξουμε:

Διοίκηση που δεν θα συγκρούεται και δεν αμφισβητεί την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του, δηλαδή δεν θα παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε ποιον πρέπει να παλέψουμε όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ή

Διοίκηση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, θα συγκρούεται και θα αμφισβητεί  την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του.

Ο συνδυασμός που και καλά ενιαίος   κατεβαίνει στις εκλογές και είχε και την απόλυτη πλειοψηφία τα προηγούμενα χρόνια, δεν θέλει ομοσπονδία με αγωνιστικό όργανο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρών αυτοαπασχολουμένων και των εμπόρων.    Αποτελείται από ένα  φάσμα όλων των πολιτικών αποχρώσεων και απόψεων , αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα να μην παίρνονται ποτέ αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση, να μην έρχονται κόντρα με τα μονοπώλια.

Έτσι σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρχουν αποτελεσματικοί αγώνες χωρίς την συμμαχία των ΕΒΕ με την Εργατική τάξη, και πολύ χειρότερα, αυταπάτες για τον ξεπουλημένο και διαλυτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που τους κλείνουν το μάτι. Για όλους αυτούς τους λόγους «κόπτονται» για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην ομοσπονδία γιατί τους βολεύει. Τους βολεύει στο σύλλογο να μεταμορφώνονται σε «ακομμάτιστους», φορώντας τη μάσκα του «ανεξάρτητου και του αδέσμευτου», μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, που λειτουργούν τελικά σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμες επιλογές. Κάθε συμβιβασμός αποβαίνει σε βάρος μας.

Το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» στηρίζεται από την Π.Α.Σ.ΕΒΕ (την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Εμπόρων και βιοτεχνών).Το δυνάμωμα και η μαζικοποίηση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ θα ανοίξει νέους δρόμους στην προοπτική της αγωνιστικής διεκδίκησης. Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ δεν είναι παράταξη. Εκφράζει τα συμφέροντα των εκατοντάδων χιλιάδων μικρων αυτοαπασχολούμενων και εμπορων που παλεύουν καθημερινά μαζί με τις οικογένειες τους ,για ένα μεροκάματο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, τους εμπόρους με 2-3 εργαζόμενους που η προσωπική τους εργασία είναι απαραίτητη για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους, που γνωρίζουν καλά πώς παράγεται ο πλούτος της κοινωνίας, που δεν κολακεύονται από τα παχιά τα λόγια ότι δήθεν αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της οικονομίας», που δεν κολακεύονται με το ότι η «επιχειρηματικότητα» είναι βασανιστική και η «ανταγωνιστικότητα» ανέφικτη.

Γύρνα την πλάτη στις διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και όσων ομοσπονδιών τις ακολουθούν. Θα σου πουν και πάλι ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα κρύβοντας ότι οι ίδιοι υπονομεύουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Σε θέλουν ανοργάνωτο, για να μπορούν ανενόχλητοι στους κοινωνικούς διαλόγους με το ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ και τους λοιπούς, να προβάλλουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μιας χούφτας μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που κερδοφορούν και αυτές στο πλευρό των μονοπωλίων. Με την τακτική τους,  οι δικές σου ανάγκες, μετατρέπονται σε ευχολόγιο.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με την εργατική τάξη και τους βιοπαλαιστές αγρότες. Μαζί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Στις εκλογές που έρχονται οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» δεν παριστάνουμε τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ» ή  με όλους και με όλα».

Διαβάστε επίσης: