Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » ΕΚΛ για απολυμένους τεχνικής εταιρείας

ΕΚΛ για απολυμένους τεχνικής εταιρείας

ΕΚΛ για απολυμένους τεχνικής εταιρείας

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη για την οποία πασχίζει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η Ν.Δ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, αποδεικνύεται ότι δεν θα έχει ωφελημένους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αλλά πρωτίστως του μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στους 25.000 περίπου ανέργους στο νομό Λάρισας, προστέθηκαν πριν λίγο καιρό άλλοι 25 απολυμένοι από την τεχνική εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ (συμφερόντων Καλογρίτσα), που έκλεισε το παράρτημα στη Λάρισα, αφήνοντας τους απλήρωτους για δεδουλευμένων αρκετών μηνών.

Η Διοίκηση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, που οργάνωσε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τα τελευταία δυο χρόνια και στήριξε τις προσφυγές τους και στα δικαστήρια, για να πληρωθούν τα δουλευμένα τους, με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο εργασίας και στην διοίκηση του ΟΑΕΔ, ζητά να καταβληθεί σύντομα, εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους και απλήρωτους από την τεχνική Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα ελάχιστο μέρος των μεγάλων και πιεστικών αναγκών τους.

Ταυτόχρονα καλεί τους απολυμένους της τεχνικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, να συνεχίσουν να αγωνίζονται, μέσα από τα σωματεία που ανήκουν για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ΣΣΕ και δικαιώματα.

Τους καλεί να δώσουν το παρών και στην απεργία που κήρυξε το ΕΚΝΛ, για τις 8 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση του στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας».