Πολιτισμός » Λέσχη Ανάγνωσης από τον «Άνεμο»

Λέσχη Ανάγνωσης από τον «Άνεμο»

Λέσχη Ανάγνωσης από τον «Άνεμο»

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων του Βιβλιοχαρτοπωλείου ΆΝΕΜΟΣ (Κύπρου 47, Λάρισα) στο πατάρι του βιβλιοπωλείου!

Σ” έναν χώρο ζεστό, πλαισιωμένο από αμέτρητα βιβλία οι βιβλιόφιλοι της πόλης συναντήθηκαν γύρω στις 16:00 και με την καθοδήγηση του νεαρού Λαρισαίου συγγραφέα Γιάννη Ζαραμπούκα, ο οποίος εργάζεται στο Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος και εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας Λέσχης Ανάγνωσης με θέμα «Ψηλαφώντας τον κόσμο μέσα απ” τους συγγραφείς του» ταξίδεψαν νοερά μέσα απ” τη συζήτηση τους στην μακρινή Ιαπωνία με αφορμή το μυθιστόρημα «Ο αγαπημένος μαθηματικός τύπος του καθηγητή» της Γιόκο Ογκάουα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα.

ΑΝΕΜΟΣ-ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (2)

Σκοπός των συναντήσεων εκτός από τη λογοτεχνική κάθε φορά ανάλυση του βιβλίου, που διαβάζεται από τα μέλη της Λέσχης, είναι η γνωριμία τους με την κουλτούρα και τον πολιτισμό ποικίλων λαών μέσα απ” το εκάστοτε πρίσμα του συγγραφέα!

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Νοέμβριου στις 16:00 φυσικά και πάλι στο θαλπερό πατάρι του Βιβλιοχαρτοπωλείου ΆΝΕΜΟΣ, όπου τα μέλη της θα κάνουν ένα ταξίδι μέχρι το Ισραήλ μέσα απ” την ανάγνωση του μυθιστορήματος «Ιστορία αγάπης και σκότους» του Ισραηλινού συγγραφέα Άμος Όζ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη!

Κάθε βιβλιόφιλος της πόλης είναι ευπρόσδεκτος στις μηνιαίες αυτές συναντήσεις με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου, που επιλέγεται κάθε φορά, και φυσικά να φορά το πιο ζεστό του χαμόγελο!

ΑΝΕΜΟΣ-ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (1)

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη Λέσχη Ανάγνωσης και τον τρόπο λειτουργίας της μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κύριο Ζαραμπούκα στο email: gianiszara@gmail.com, καθώς και στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του Βιβλιοχαρτοπωλείου στο facebook. Διαφορετικά επισκεφθείτε ένα απόγευμα το κατάστημα ΆΝΕΜΟΣ, όπου κάποιος από το πρόθυμο προσωπικό θα σας ενημερώσει πλήρως!

Διαβάστε επίσης: