Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » ΕΚΛ καταγγέλλει «συνέδριο – παρωδία στο ΕΚ Κατερίνης»

ΕΚΛ καταγγέλλει «συνέδριο – παρωδία στο ΕΚ Κατερίνης»

ΕΚΛ καταγγέλλει «συνέδριο – παρωδία στο ΕΚ Κατερίνης»

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε «καταγγέλλει τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν να ελέγχουν Εργατικά, Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, με νοθείες και αποκλεισμούς ταξικών συνδικαλιστών, προκειμένου να εξυπηρετούν την εργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση, έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, να κάνουν συνέδριο-παρωδία, με την παρουσία της αστυνομίας, η οποία καλέστηκε από την ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να ελέγχει ποιος αντιπρόσωπος θα μπει και ποιος όχι, στην αίθουσα συνελεύσεων του Ε.Κ Κατερίνης, ώστε να μην πάρουν μέρος 6 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και να μπουν μέσα νόθοι που αποφάσισε η πλειοψηφία του Δ.Σ, παραπέμποντας σε παλιότερες εποχές, ωμών παρεμβάσεων στο εσωτερικά του εργατικού σ.κ, από το αστικό κράτος, τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία!

Η αστυνομία, ο κρατικός μηχανισμός, οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία, δεν έχουν καμία θέση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και είναι υποχρέωση των εργατών, να τους πετάξουν έξω από τα συνδικάτα, μαζί με τους ανθρώπους τους-συνδικαλιστές που δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργατών.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή σε όλη τη χώρα, όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς τον χωροφύλακα και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Οι εργατοϋπάλληλοι, πρέπει μαζικά να απομονώσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης από τα συνδικάτα και να στηρίζουν τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση και να διεκδικήσει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών. Μαζικά να πάρουν μέρος στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, που κήρυξαν το ΕΚΝΛ και δεκάδες άλλα Ε.Κ, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία».