Θεσσαλία » Τρίκαλα: Τα ξωτικά.. επιμορφώνουν τους επιχειρηματίες

Τρίκαλα: Τα ξωτικά.. επιμορφώνουν τους επιχειρηματίες

Τρίκαλα: Τα ξωτικά.. επιμορφώνουν τους επιχειρηματίες

Ατυπη έναρξη για τον 8ο Μύλο των Ξωτικών, η λήξη της 1ης Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας του Μύλου. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων που προσδίδει πρόσθετη αξία στην υποδοχή και εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου στην Ελλάδα.

Μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Επιμελητήριο Τρικάλων, τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων και την ευγενική προσφορά της Optimal HR Group, που υλοποίησε σεμινάρια για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (3)

O κύκλος της εκπαίδευσης των επιχειρηματιών της περιοχής αφορούσε σε:
– ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των τρικαλινών επιχειρήσεων,
– βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης,
– ανάδειξη των τρικαλινών επιχειρήσεων ως πρωτοπόρων στη δημιουργία θετικών εμπειριών και εξελιγμένων υπηρεσιών για τους επισκέπτες.

Με την ολοκλήρωση της 1ης Ακαδημίας μπήκαν οι βάσεις για την καθιέρωσή της ως ενός σχολείου διαρκούς εκπαίδευσης των τοπικών επιχειρήσεων, ενισχύοντας την τρικαλινή επιχειρηματικότητα.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σεμινάριο, για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτήν την αφορμή, στο θέατρο «Μηχανουργείο» του Μύλου Ματσόπουλου, πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή επιβράβευσης των πρώτων 20 συμμετεχόντων επιχειρηματιών των Τρικάλων.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (1)

Οι επιχειρηματίες προέρχονταν από τους δύο μεγάλους τομείς της τοπικής οικονομίας που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών: Α) Εστίαση, Ξενοδοχεία, Λιανεμπόριο και Β) Εφοδιαστική Αλυσίδα, Βιομηχανία.

Αυτοί οι συμμετέχοντες, σε έξι 4ωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις, από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρακολούθησαν σεμινάρια επιχειρηματικότητας, με διαφορετική κάθε φορά θεματική και στόχευση. Πλέον, όπως οι ίδιοι δήλωναν στη διάρκεια επίδοσης των βεβαιώσεων συμμετοχής, μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα, με περισσότερο χαμόγελο και γνώσεις, τους φιλοξενούμενους των Τρικάλων

Κάτι που και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε: «Συνεργαζόμαστε για να μη μείνουμε στάσιμοι. Επιδιώκουμε αύξηση των συμμετοχών, για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε». Εξάλλου οι πρώτοι αυτοί συμμετέχοντες, θα τύχουν και πρόσθετης προβολής στη διάρκεια του 8ου Μύλου των Ξωτικών. Από την πλευρά του, οι πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Γιαγιάκος υπενθύμισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί βασικό στοιχείο για έναν επιχειρηματία, ειδικά σε μια περιοχή που είναι πλέον κέντρο επισκεψιμότητας από όλους τους Ελληνες.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (4)

Ο δε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρας τόνισε η προετοιμασία για τον ερχόμενο Μύλο των Ξωτικών είναι και καλύτερη και πιο οργανωμένη, διαβεβαιώνοντας ότι «η αγορά θα κάνει τα πάντα για τον Μύλο». Ο κ. Αλέξης δούκας, διευθύνων σύμβουλος της HR Optimal Group, υπενθύμισε ότι η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού συμμετέχει και στηρίζει παρόμοιες δράσεις στην περιφέρεια, καθώς αυτό αποτελεί στρατηγική της επιλογή. Και με τη σειρά του, ο κ. Γ. Μπαμπαλιάρης, σύμβουλος μάνατζμεντ, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση νέου κύκλου σεμιναρίων, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ, διοργανώτριας του Μύλου των Ξωτικών, κ. Γ. Κωτούλας.