Πολιτισμός » «Το Θεσσαλικό Θέατρο καινοτομεί…»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Το Θεσσαλικό Θέατρο καινοτομεί…»

«Το Θεσσαλικό Θέατρο καινοτομεί…»

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Θεσσαλικού Θεάτρου παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο του Μύλου.

Τρελλά χρώματα φωτο2

Το παρών έδωσαν η κα. Βιβή Τσεκούρα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου, η κα Κυριακή Σπανού, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο κ. Παναγιώτης Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού όπως επίσης και σκηνοθέτες των έργων που θα παρουσιαστούν.

Φωτο ΠΙΝΟΚΙΟ Δημήτρης Μαμιός Θανάσης Ζέρβας

Η κα Βιβή Τσεκούρα στην εναρκτήρια ομιλία δήλωσε πως φέτος το Θεσσαλικό Θέατρο καινοτομεί, παρουσιάζοντας ένα πολυδιάστατο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, λέγοντας πως το θέατρο είναι μία συνεχής πρόκληση. Τόνισε επίσης πως, επειδή το θέατρο απευθύνεται σε πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, οφείλει να είναι θέατρο αισθήσεων και όχι εντυπώσεων.

Τρελλά χρώματα φωτο 1

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Σάπκας λέγοντας πως «το θέατρο κάνει την διαφορά γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα εκφραστικά μέσα για να μας συγκινήσει, να μας αφυπνίσει».   Με αφορμή την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Κωφών  και την της θεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία «Εν Δυνάμει»,  συνέχισε λέγοντας πως η σεζόν θα ασχοληθεί με τα θέματα της διαφορετικότητας και της αποδοχής τονίζοντας πως «η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολιτισμός».

Άνθρωπος Ανεμιστήρας_2

Με την σειρά της η κα Σπανού αναφερόμενη στο έργο «το χώμα βάφτηκε κόκκινο» μίλησε για την ιδιαιτερότητά του, τονίζοντας πως η μεταφορά ενός έργου από εξωτερικό σε εσωτερικό χώρο, είναι μεγάλη πρόκληση. Έκανε ιδιαίτερη μνεία για την διαφορετικότητα και την γοητεία της Θεσσαλίας ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Φωτο ΠΙΝΟΚΙΟ Ηρακλής Τζαφέτας Χρίστος Κορδελλάς

Το παρών επίσης έδωσαν οι σκηνοθέτες των έργων. Ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, η κα Έλενα Ευθυμίου, η κα Έλενα Δημοπούλου η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων αλλά και ο κ. Βασίλης Νανάκης κάλεσαν τον κόσμο να έρθει στις παραστάσεις, να γεμίσει τις αίθουσες και να απολαύσει ένα πραγματικά ξεχωριστό φθινοπωρινό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: