Λάρισα » Σεμινάρια δημιουργικής γραφής

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το πρώτο από τα τρία σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής που στοχεύουν να παντρέψουν τον Πολιτισμό, την τέχνη και την Πρόληψη μέσα από την Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα η Δ/νση  Α/θμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, δια του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με  το Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας  – ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Οι επιμορφώσεις έχουν άξονα τις περιοδικές εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας. Απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την Πρόληψη.

Χθες έγινε το πρώτο με θέμα «Εμπνεόμαστε από την περιοδική έκθεση: «Τα Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: Η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. & Ι. Μιχελή». Τα σεμινάρια στηρίζει εκπαιδευτικά το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας  – ΟΚΑΝΑ και στηρίζει υλικοτεχνικά με εκδόσεις και άλλο σχετικό υλικό Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους:

Σωτήρη Βούλγαρη, Δ/ντη Α/θμιας εκπ/σης Λάρισας

Ευαγγελία Λιακούλη, Περιφερειακή Σύμβουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης  – ΟΚΑΝΑ

Ειρήνη Κουφάκη, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ

Παπαδοπούλου Σοφία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Ευη Παπαχατζοπούλου, πρόεδρο Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου

Το Σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.

Συγκεκριμένα:

Εισαγωγή-παρουσίαση για το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη Δ/ντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Καλοκαιρινού Φανή.

Εισήγηση για τη Δημιουργική Γραφή ως πολύτιμο εργαλείο στην εκπαίδευση από την Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Λάρισας Κων/να Χατζημίχου

Εργαστήριο που συντόνισαν οι:  Λαμπρούλης Κώστας, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος, Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στο Εργαστήρι Ζωής, Μήτσιου Δέσποινα Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια στο «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας  – ΟΚΑΝΑ, Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.