Ελλάδα » Οι πρώτες λέξεις του 27χρονου στους διασώστες (φωτ. + βίντεο)

Οι πρώτες λέξεις του 27χρονου στους διασώστες (φωτ. + βίντεο)

Οι πρώτες λέξεις του 27χρονου στους διασώστες (φωτ. + βίντεο)

Διάσωση στο φουσκωμένο ποτάμι – Η ελπίδα του πατέρα που βγήκε αληθινή… «ο Γιάννης είναι σκληρό παιδί και θα τα καταφέρει»! – Η πρώτη ερώτηση που έκανε στους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μόλις έφτασαν κοντά του.

«Από τις στιγμές που το επάγγελμα του Πυροσβέστη δεν το αλλάζεις με όλο το χρυσάφι του κόσμου, όταν κατορθώνεις να σώσεις μια ζωή και βλέπεις τόσα ευτυχισμένα πρόσωπα γύρω σου…», ήταν η εικόνα που μας μετέφεραν οι Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και των Κλιμακίων όλης της Εύβοιας που επιχείρησαν στη διάσωση του 27χρονου αγνοούμενου στο Μαντούδι.

Στις 10:00′ το πρωί της Δευτέρας (1/10) Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, εντόπισαν σώο τον 27χρονο που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο ξημερώματα της Κυριακής  30 Σεπτεμβρίου στο Μαντούδι Ευβοίας.

Δείτε βίντεο:

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει.

Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

Δείτε τη φωτογραφία τη στιγμή που εντοπίστηκε πάνω στην νησίδα από τους πυροσβέστες:

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ορίστηκε η μεταφορά του στο τοπικό Κέντρο Υγείας, περισσότερο προληπτικά, για την πολύωρη ταλαιπωρία του με τα στοιχειά της φύσης.

Στη φωτογραφία (κάτω) βλέπετε τον Περιφερειακό Διοικητή ΠΥ Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Νίκο Σπαή που βρισκόταν δίπλα στα πληρώματα που έψαχναν τον 27χρονο, έχοντας πλέον σιγουρευτεί ότι ο αγνοούμενος είναι καλά στην υγεία του.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση με πολύ καλό τέλος. Ο νεαρός είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε στο lamiaReport ο κ. Σπαής, που τόνισε ότι «για δεύτερο 24ωρο όλοι οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς έχουν υπερβάλλει εαυτό, με πολλούς κινδύνους για να σώσουν συνανθρώπους μας και να προστατεύσουν περιουσίες».

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωνε με ανακούφιση μέσω Facebook ότι ο 27χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Ομοίως το tweet του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναγγελία εύρεσης του νεαρού αγνοούμενου και για τη συνέχιση των ερευνών για το ηλικιωμένο ζευγάρι που επίσης αγνοείται από την εφιαλτική νύχτα της 29ης προς 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Διαβάστε επίσης: