Αυτοκίνητο » Με ποια νέα μοντέλα πάει η Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018

Με ποια νέα μοντέλα πάει η Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018

Με ποια νέα μοντέλα πάει η Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η Honda θα πάρει μέρος με το νέο CR-V Hybrid, που κάνει την παρουσίαση της σε έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το αναβαθμισμένο HR-V SUV και ένα ειδικά διασκευασμένο Civic Type R «Art Car».

Το νέο CR-V Hybrid στο μικτό κύκλο του ανανεωμένου προτύπου NEDC και με την προσθιοκίνητη πρόταση της βενζινο-ηλεκτροκίνητης έκδοσης αποδίδει 184 ίππους και σημειώνει εκπομπές CO2 120γρ/χλμ και επίσημη κατανάλωση μικτού κύκλου 5,3 λίτρα στα 100χλμ.

Η AWD έκδοση CR-V Hybrid έχει εκπομπές CO2 126γε/χλμ και κατανάλωση μικτού κύκλου 5,5 λίτρα/100χλμ.

Από την άλλη το ανανεωμένο Honda HR-V θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Παρίσι. Διαθέτει αναβαθμισμένο εξωτερικό στυλ, ανανεωμένο εσωτερικό και πολυάριθμες, προηγμένες τεχνολογίες. Θα προσφέρεται με κινητήρα 1.5 i-VTEC, αλλά του χρόνου την άνοιξη θα προστεθεί ένας πιο σπορ 1.5 VTEC TURBO και ένας 1.6 i-DTEC diesel.

Τέλος, όσον αφορά το Civic Type R «ArtCar Manga» η Honda συνεργάστηκε με μία ιαπωνική σχολή σχεδίασης, την Human Academy Europe που εδρεύει στη Γαλλία, φέρνοντας τους φοιτητές της αντιμέτωπους με μία πρόκληση: ένα διαγωνισμό με θέμα τη δημιουργία σχεδίων που απεικονίζουν ένα «Art Car» εμπνευσμένο από Manga (ιαπωνικά κόμικς), με την επικρατέστερη πρόταση να μετατρέπεται σε αυτοκόλλητη μεμβράνη πλήρους κάλυψης.