Λάρισα » Μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στη Λάρισα (φωτ.)
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στη Λάρισα (φωτ.)

Μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στη Λάρισα (φωτ.)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κεντρική Πλατείας της Λάρισας. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σύλλογοι και οργανώσεις συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, από Λάρισα Τύρναβο και Φάρσαλα, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα. Φωτεινή Σβάρνα του ΙΚΑ Λάρισας, ο κ.Γιώργος Λιάνος του ΟΑΕΕ Λάρισας, ο κ.Θοδωρής Καραγιώργος, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσίου, ο κ.Χρήστος Κολοβός, από την Ομοσπονδία ΟΑΕΕ και ο κ.Αναστάσιος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, ήταν ο κ.Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ο κ.Κουμπούρης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, μίλησε για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα της κρίσης, τονίζοντας πως οι περαιτέρω περικοπές των συντάξεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι απαράδεκτες καθώς οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

Όπως είπε  χαρακτηριστικά “παλεύουμε για μας, τα παιδιά μα και τα εγγόνια μας”

ενώ έκανε λόγο για «πρακτικές Πινοσέτ» από την Κυβέρνηση. Επιπλέον κάλεσε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα του δηλώνοντας πως “οι συνταξιούχοι δεν χρωστάνε σε κανέναν” και πως οι συνταξιούχοι δουλέψανε για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, όχι για να ζουν με ελεημοσύνη και επιδόματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κινητοποίηση:

συνταξιουχοι (2)

συνταξιουχοι (1)

συνταξιουχοι (3)

συνταξιουχοι (4)

συνταξιουχοι (5)

συνταξιουχοι (6)

συνταξιουχοι (7)

συνταξιουχοι (8)

συνταξιουχοι (9)

συνταξιουχοι (10)

συνταξιουχοι (11)

συνταξιουχοι (12)

συνταξιουχοι (13)

(Τελευταία ενημέρωση 12.20)