Πολιτισμός » Τι φέρνει το Θεσσαλικό Θέατρο τη νέα χρονιά
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Τι φέρνει το Θεσσαλικό Θέατρο τη νέα χρονιά

Τι φέρνει το Θεσσαλικό Θέατρο τη νέα χρονιά

 Ενδιαφέρουσες παραστάσεις από θεατρικές ομάδες κωφών και ατόμων με διαφορετικότητα. -Το Δεκέμβριο κάνει πρεμιέρα το κεντρικό έργο του «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θ.Θ. Κυριακής Σπανού

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Το Θεσσαλικό Θέατρο φέτος υπόσχεται, με βάση το πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, να μας εντυπωσιάσει καλλιτεχνικά τους επόμενους μήνες. Οι Λαρισαίοι θεατρόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραστάσεις τόσο από το Θεσσαλικό Θέατρο και την Πειραματική του Σκηνή, αλλά και από άλλες θεατρικές ομάδες. Το πρόγραμμα παραστάσεων ξεκινά από τις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Άνοιξη.

Με «Εν Δυνάμει» το ξεκίνημα

Η φετινή σεζόν ξεκινά με την καλλιτεχνική ομάδα «Εν Δυνάμει», η οποία στις 5-6-7 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης το έργο «ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα». Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» είναι βασισμένη σε μια σειρά από καθημερινές, «ξεχωριστές» ιστορίες για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα.

Οι «Εν δυνάμει» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ξεχωριστών νέων, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων με διαφορετικότητα. Συστάθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Η ομάδα δημιουργίας «Εν δυνάμει» οργανώνει, αναπτύσσει και προωθεί μεικτές καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνει βήμα σε δημιουργικούς ανθρώπους, υποστηρίζει την ανοιχτή πρόσβαση στην τέχνη και ενισχύει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Άνθρωπος Ανεμιστήρας_2

Τα «τρελά χρώματα» επί σκηνής

Η συνέχεια στον προγραμματισμό έρχεται με την παράσταση «Η Μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ  από τη Θεατρική ομάδα «τρελά χρώματα». Πρόκειται για μια θεατρική ομάδα Κωφών που δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά -βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, σκοπός της ομάδας είναι να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και την θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά, την νοηματική γλώσσα παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

«Η Μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου»: Ο Μπουλγκάκοφ με φόντο το γαλλικό τοπίο στο μυθιστόρημά του, αφήνει να ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, μέσα από μια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απόγειό της. Έτσι, με κεντρικό άξονα την πραγματική ζωή του συγγραφέα Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν –γνωστού ως Μολιέρος-, παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών, αυλικών μέχρι και βασιλιάδων.

Τέλος, από την Παιδική σκηνή αναμένουμε το έργο «Πινόκιο» που ξεκινά με ελεύθερη πρεμιέρα για τους εκπαιδευτικούς στις 27 Οκτωβρίου.

«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο»

Οι πρόβες για την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου με το έργο «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου. Αποτελεί την φετινή κεντρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θ.Θ. κας Κυριακής Σπανού. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο Θεσσαλικό Θέατρο τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ (1)

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού

Η παράσταση θα είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή μας καθώς  πραγματεύεται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο θεσσαλικό κάμπο, πριν από τα γεγονότα στο ιστορικό Κιλελέρ. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου.

Με «Dogville» η Πειραματική Σκηνή

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία έρχεται φέτος με την ανάληψη της σκηνοθεσίας του έργου της Πειραματικής Σκηνής από τον Λαρισαίο σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη. Η Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «Dogville» του Λαρς φον Τρίερ. Η πρεμιέρα του έργου αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Επίσης αναμένεται να  ανεβάσει το έργο «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ, μια συμπαραγωγή με  Θεσσαλικό Θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: