Εκπαίδευση » «Τι άλλαξε φέτος…;»
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Τι άλλαξε φέτος…;»

«Τι άλλαξε φέτος…;»

Ανακοίνωση από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών νομού Λάρισας που αναφέρει:

«Με ηλεκτρονικό μήνυμα (Θέμα: Συμπλήρωση ωραρίου για διοικητικό έργο) και επικαλούμενη ανάλογο προ διετίας σχετικό έγγραφό της (αρ. πρωτ 12691/26-10-2016)  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ζητά από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς της, να της αποστείλουν τις αποφάσεις  διάθεσης εκπαιδευτικών που πλεονάζουν, καθώς και τα πρακτικά των κοινών συνεδριάσεων  των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ , ώστε να προβεί στην εθελούσια μετακίνηση  σε άλλο  ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ (εντός Περιφέρειας) των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν για άσκηση διοικητικού έργου.

Εκτιμούμε ότι  όλη η διαδικασία, όπως δρομολογείται, είναι σε λάθος κατεύθυνση, κρύβει σκοπιμότητες και δεν είναι διαφανής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρήζουν άμεσης απάντησης:

⎯Πώς θα γνωρίζουν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ποιοί συνάδελφοι επιθυμούν να μετακινηθούν και σε ποιό μέρος;

⎯Δεν έπρεπε να γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είτε από την Π.Δ.Ε., είτε από τις Δ/νσεις ( εκτός και αν οι συνάδελφοι κάνουν αίτηση όπου θέλουν και όποτε θέλουν);

⎯Δεν έπρεπε να προηγηθεί πρόσκληση για τη συμπλήρωση ωραρίου στα Δ.Ι.Ε.Κ., όσων συναδέλφων το επιθυμούν;

⎯Γιατί  τα χρονικά όρια ολίγων μόνον ωρών;

⎯Μήπως έχει αλλάξει κάτι φέτος και δεν το αντιληφθήκαμε;

Θεωρούμε ότι η διαδικασία των φετινών ενδοπεριφερειακών αποσπάσεων πρέπει να είναι διαφανής (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αιτήσεις εκπαιδευτικών), όπως και οι ανάλογες των προηγούμενων χρόνων.

Εκτός κι αν κάτι άλλαξε φέτος…».

Διαβάστε επίσης: