Λάρισα » Περνάνε όλοι από το παζάρι της Λάρισας !
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Περνάνε όλοι από το παζάρι της Λάρισας !

Περνάνε όλοι από το παζάρι της Λάρισας !

Θ. Καλαμποκάς: Το Παζάρι της Λάρισας είναι το μοναδικό που κινείται ανοδικά – Μ. Κούκου: Από το Παζάρι της Λάρισας περνάνε όλοι – Χ. Γκέρτσος: Το Παζάρι της Λάρισας έχει πολύ καλές υποδομές

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Το Παζάρι της Λάρισας είναι θεσμός. Σύμφωνα με τους εμπόρους που βρίσκονται σε αυτό ίσως το μεγαλύτερο παζάρι της χώρας γίνεται πόλος έλξης για επισκέπτες που δεν είναι από μόνο από τη Θεσσαλία αλλά και εκτός αυτής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους εμπόρους που διατηρούν περίπτερο σε αυτό πολλά χρόνια τώρα. Θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς είναι στο ίδιο πόστο ανελλιπώς από το ιστορικό παζάρι του Αλκαζάρ.

Αυτοί οι παλαιοί έμποροι που είναι από την Θεσσαλία έως την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη, μιλούν για τις εξαιρετικές υποδομές του παζαριού αλλά και την εξαιρετική του δυναμική, που σε άλλα παζάρια τα χρόνια της κρίσης είναι ζητούμενο. Εξηγούν γιατί συνεχίζουν να έρχονται στο Παζάρι της Λάρισας, το οποίο τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του σύμφωνα με τους εμπόρους έδειξε ανοδικές τάσεις.

Το Παζάρι της Λάρισας κινείται ανοδικά

Ο Θέμης Καλαμποκάς είναι έμπορος από το Βόλο. Πρόκειται για  έναν από τους πιο παλαιούς παζαριώτες του Παζαριού της Λάρισας. Έχει προλάβει το ιστορικό Παζάρι στο Αλκαζάρ λίγο πριν αυτό μεταφερθεί στη Γιάννουλη. Στο Παζάρι όλα αυτά τα χρόνια διατηρεί ψησταριά και μάλιστα με σταθερή πελατεία κάθε χρόνο. «Είμαι στο παζάρι από το 1983. Πρόλαβα το παζάρι στο Αλκαζάρ. Ακολούθησαν στη Γιάννουλη και τώρα είμαστε στην Σκεπαστή. Εδώ είναι ότι καλύτερο για εμάς και τον κόσμο που έρχεται και μας εμπιστεύεται», σημειώνει κ. Καλαμποκάς.

Καλαμποκάς

Ο Θέμης Καλαμποκάς είναι έμπορος από το Βόλο

Τριάντα πέντε χρόνια παζαριώτης μιλά για τις εξαιρετικές υποδομές οι οποίες είναι προϋπόθεση για τους εμπόρους να έρθουν στη Λάρισα, αλλά για τον κόσμο να το επισκεφτεί. «Το Παζάρι στη Λάρισα είναι πολύ δυνατό. Γυρνάω όλα τα παζάρια στην Ελλάδα. Της Λάρισας είναι το μοναδικό που έχει άνοδο. Εδώ είμαστε ανεβασμένοι φέτος σε ποσοστό που αγγίζει το 10-12%. Αυτό μας ευχαριστεί όλους γιατί παίρνουμε μεροκάματο από τη Λάρισα», αναφέρει ο επιχειρηματίας από το Βόλο.

Επισημαίνει ότι οι επισκέπτες του Παζαριού έρχονται για να ψωνίσουν διάφορα είδη, αλλά και για να αγοράσουν τον παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων, για το μεγάλο λούνα παρκ και για τις ψησταριές όπου θα βρουν εξαιρετικά κρεατικά. «Έτσι ο κόσμος φεύγει ευχαριστημένος από το Παζάρι. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος», καταλήγει.

Από το Παζάρι περνάνε όλοι

Η Λαρισαία Μαργαρίτα Κούκου στο Παζάρι πουλάει τα τελευταία 30 χρόνια μπουφάν. Πρόλαβε και δούλεψε στο παζάρι της Γιάννουλης. «Στη Σκεπαστή της Νεάπολης συγκρίνοντας με τη Γιάννουλη, που βγήκα πρώτη φορά είναι πολύ καλύτερα. Άλλαξαν ο κόσμος, οι υποδομές αλλά και εμείς μέσα στα χρόνια καθώς φέρνουμε καλύτερο εμπόρευμα. Ο κόσμος δεν θέλει μόνο το φθηνό αλλά και την ποιότητα. Δεν γίνεται Παζάρι μόνο με ένα ευρώ», αναφέρει η Λαρισαία έμπορος που έχει το ίδιο πόστο στο παζάρι τρεις δεκαετίες τώρα.

Κούκου

Η Λαρισαία Μαργαρίτα Κούκου στο Παζάρι πουλάει τα τελευταία 30 χρόνια μπουφάν

Περιγράφει πως είναι σαν πελάτης ο Λαρισαίος. «Είναι δύσκολος και με τα χρόνια γίνεται δυσκολότερος λόγω της κρίσης. Κάνουν παζάρι τώρα. Κάποτε οι τιμές τους φαινόταν φυσιολογικές. Τώρα υπάρχει το «κόψε», λέει η κα Κούκου.

Υποστηρίζει ότι ο κόσμος το θέλει το παζάρι και αυτό το δείχνει με το γεγονός ότι κάθε χρόνο προσέρχεται μαζικά σε αυτό. «Ξένος κόσμος που έρχεται στη Λάρισα είναι σημαντικό ότι αφήνει χρήματα στην πόλη. Έρχονται πελάτες από Λαμία, από Αλμυρό, από Βόλο, από Καρδίτσα και Τρίκαλα. Από το Παζάρι της Λάρισας θα περάσουν όλοι», επισημαίνει η Λαρισαία έμπορος.

Πολύ καλές οι υποδομές

Ο Χρήστος Γκέρτσος είναι έμπορος ανδρικών και γυναικείων εσωρούχων από την Καλαμπάκα και στο Παζάρι της Λάρισας βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια, στο ίδιο πόστο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του που διατηρούσε την επιχείρηση από το 1969.

«Το Παζάρι της Λάρισας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Έχει παράδοση. Έχει καλή δυναμικότητα. Όσοι ψωνίζουν από το παζάρι ψωνίζουν κυρίως ποιοτικά προϊόντα και εμείς κοιτάμε να κάνουμε καλύτερες τιμές. Το 80% των πελατών μου είναι οι ίδιοι  που έρχονται στο πόστο μου κάθε χρόνο για να ψωνίσουν από εμένα», σημειώνει ο έμπορος από την Καλαμπάκα. Ο Λαρισαίος σύμφωνα με τον κ. Γκέρτσος  είναι πελάτης που ψάχνει το καλό προϊόν.

Γκέρτσος

Ο Χρήστος Γκέρτσος είναι έμπορος ανδρικών και γυναικείων εσωρούχων από την Καλαμπάκα

Αναφέρεται όμως και στο πόσο βελτιώθηκε το παζάρι στα χρόνια που ο ίδιος συμμετέχει σε αυτό. «Το Παζάρι της Λάρισας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχεις την δυνατότητα να έχει καθαρή τουαλέτα που είναι θέμα υγιεινής. Υπάρχει καλή οργάνωση. Δεν πέφτει το ρεύμα. Μιλάμε για ένα παζάρι με εξαιρετικές υποδομές», καταλήγει ο έμπορος από την Καλαμπάκα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: