Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Γαβρόγου στo larissanet.gr: Προέχει το γενικό συμφέρον, όχι το προσωπικό
"Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

Γαβρόγου στo larissanet.gr: Προέχει το γενικό συμφέρον, όχι το προσωπικό

Γαβρόγου στo larissanet.gr: Προέχει το γενικό συμφέρον, όχι το προσωπικό

«Με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου δημιουργείται  ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο στην περιοχή που αλλάζει ριζικά τα τοπικά και εθνικά δεδομένα» τονίζει σε αποκλειστικά δήλωση στο larissanet.gr ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου στη δήλωσή του στο larissanet.gr για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα προκύψει από τη συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, επισημαίνει:

«Το σχέδιο που τέθηκε είναι ακαδημαϊκά καλά μελετημένο. Κάποιες αντιδράσεις είναι κατανοητές και συζητήσιμες. Τις παίρνουμε σοβαρά υπόψιν. Κάποιες άλλες είναι εκ του πονηρού. Ότι και να προτείναμε θα έλεγαν όχι. Η Πολιτεία οφείλει να παίρνει υπόψη το γενικό συμφέρον, όχι το προσωπικό.

Με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου δημιουργείται  ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο στην περιοχή που αλλάζει ριζικά τα τοπικά και εθνικά δεδομένα.

Διασφαλίζονται με σαφήνεια όλα τα δικαιώματα των φοιτητών και του προσωπικού, όλων των κατηγοριών, στο σύνολό του.

Τα νέα Τμήματα, οι Σχολές, το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο και τα Ινστιτούτα καθώς και οι άλλες δομές, όπως το Αβερώφειο Αγροτοδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, που σημειωτέον φτιάχνονται για πρώτη φορά, παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της χώρας, της περιοχής και των τοπικών κοινωνιών και εστιάζουν σε αυτές.

Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις δομές και τα προγράμματα διετούς εκπαίδευσης. Είναι στο χέρι των τοπικών κοινωνιών να τα αξιοποιήσουν.

Ο διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες συνεχίζεται. Το Υπουργείο μελετά όλες τις προτάσεις. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό να συμπεριλάβει κάθε δημιουργική πρόταση που θα βελτιώσει το νομοσχέδιο. Ήδη έχει λάβει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις για δομές και νέα Τμήματα, και από τη Λάρισα, τις οποίες ήδη μελετά».