Πολιτισμός » Μουσικοχορευτική παράσταση – «ταξίδι» στην Πίνδο (φωτ.)
ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Μουσικοχορευτική παράσταση – «ταξίδι» στην Πίνδο (φωτ.)

Μουσικοχορευτική παράσταση – «ταξίδι» στην Πίνδο (φωτ.)

φωτό: Tsantopoulos

Μουσικοχορευτική παράσταση με τη λαογραφία της Πίνδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η παράσταση «ΠΙΝΔΟΣ» γεννήθηκε ως φυσική ανάγκη έκφρασης του σύγχρονου ανθρώπου, που έχει μεν τη ζωή του στα μεγάλα αστικά κέντρα, το τρυφερότερο όμως κομμάτι του εαυτού του είναι αφημένο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πιο γλυκιά πατρίδα του… εκεί που πρωτοβίωσε, που πρωτοχόρεψε, που πρωτοάκουσε τις δικές του μουσικές! Τα όνειρα και οι θύμισες, ζωντανά μέσα του, αποτελούν όχι μόνο συνδετικό κρίκο με το εμβληματικό παρελθόν του τόπου του, αλλά καθαγιάζουν το παρόν του και γιατί όχι και το μέλλον του.

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (8)

Μουσικοί και χορευτές, παρέα με βιωματικούς και ντόπιους κατοίκους, θα μας ταξιδέψουν σε όλη την οροσειρά της Πίνδου… στα βλαχοχώρια των Γρεβενών, στο Ζαγόρι και στα γλέντια της Κόνιτσας, στο Επταχώρι των Μπουμπαραίων, στις παρέες των κερατζήδων στις στράτες του Ασπροποτάμου, στα κονάκια των Σαρακατσαναίων, στα πλακόστρωτα σοκάκια των Τζουμέρκων και στο χιλιοτραγουδισμένο Μέτσοβο.

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (7)

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Χρήστος Ντάγκαλας(τραγούδι), Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο), η ορχήστρα των χάλκινων πνευστών του Τάκη Μπέτζιου, Θωμάς Γρηγορόπουλος (τραγούδι), Δημοσθένης Πανταζόπουλος (ακορντεόν), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Σπύρος Τζιάτζιος (κρουστά), Κωστας Παπαδημητριου(λαουτο) Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο) και ο καλλιτέχνης Μάκης Σεβίλογλου.

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (6)

Η παράσταση αποτελεί μια πολιτιστική σύμπραξη του Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Όσσας, του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραποτάμου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πουρναρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφερεια θασσαλιας το Δήμο Τεμπών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Φιλική συμμετοχή είχε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου, ο σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» και χορευτική ομάδα Σαμαριναίων».

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (5)

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (4)

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (3)

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (2)

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (1)

ΠΙΝΔΟΣ-ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ (9)