Εκπαίδευση » Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Σχολείο Φυλακής
ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Σχολείο Φυλακής

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Σχολείο Φυλακής

Η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη στον καθένα. Για τους εκπαιδευόμενους όμως του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, που λειτουργεί μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί στο «δύσκολο» περιβάλλον της φυλακής συναντούν συχνά περιπτώσεις που χρήζουν πρώτων βοηθειών. Ιδιαίτερα κατά τις ώρες του εγκλεισμού τους το διάστημα μέχρι την επέμβαση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού θεωρείται καθοριστικό και σωτήριο, αν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν και κατά το φετινό σχολικό έτος στο Σχολείο μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρουσίασαν με εικόνες, αλλά και βιωματικά, εκπαιδεύτριες του Παραρτήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ (3)

Οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν τι πρέπει και – κυρίως – τι δεν πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις τραυμάτων, θλάσεων, εγκαυμάτων, εγκεφαλικών ή καρδιακών επεισοδίων κ.α. Ιδιαίτερα τις τεχνικές για την ΚΑΡΠΑ, που τις εφάρμοσαν και σε ειδική κούκλα, τις χαρακτήρισαν σωτήριες. Επίσης, πληροφορήθηκαν για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ οι εκπαιδευόμενοι ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τις λεγόμενες «ψυχολογικές α΄βοήθειες».

Την ευθύνη για την οργάνωση και παρουσίαση του σεμιναρίου είχει η εκπαιδεύτρια κ. Χριστίνα Γιώτσα.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ (2)