Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Η Λάρισα βρίσκει βηματισμό… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΞΑΡΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Λάρισα βρίσκει βηματισμό… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Η Λάρισα βρίσκει βηματισμό… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

«Η Λάρισα δείχνει πρώτη το δρόμο της ανάκαμψης… Ας γίνουμε μια πόλη πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας για όλους»

Στην πόλη μας παρατηρείται τους τελευταίους μήνες μια έξαρση εργασιών τόσο από τη δημοτική αρχή που ανακατασκευάζει πολλές από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όσο και από ιδιώτες – κυρίως εργολάβους –  οι οποίοι ξεκίνησαν εντατικά την οικοδομική δραστηριότητα στο δακτύλιο του κέντρου, αλλά και σε συνοικίες του Δήμου Λαρισαίων.

Η Λάρισα, παρά τα προβλήματα και την «πέτρινη», «ματωμένη» οκταετία των μνημονίων όχι μόνο άντεξε, αλλά έκανε και βήματα μπροστά δημιουργώντας νέες υποδομές, νέους θεσμούς (Agrothessaly, Πάρκο ευχών κ.ά.), νέες επενδύσεις από τους ιδιώτες στη Βιομηχανική Περιοχή κι όχι μόνο, ενώ προχωράνε και τα μεγάλα έργα όπως το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στα σκαριά βρίσκεται το Mall στο κέντρο της πόλης, κ.ά.

Η περιοχή μας εμφανίζει μια σταθερή αναπτυξιακή δυναμική και το δείχνει προσελκύοντας διαρκώς νέους επενδυτές, όπως συμβαίνει με το νέο εμπορικό κέντρο (Fashion City Outlet), αλλά και επιχειρηματίες που επενδύουν καθημερινά με νέα σχέδια τόσο στη βιομηχανία, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην υγεία και στις υπηρεσίες.

Η οικονομική ευημερία των περασμένων ετών στην περιοχή μας λειτούργησε και ως μαξιλάρι στη μνημονιακή περίοδο και σε συνδυασμό με την γεωγραφική της θέση και την αναπτυξιακή δυναμική της ξαναβρίσκει σταδιακά βηματισμό.

Ωστόσο, σε αρκετούς τομείς υστέρησε κι έμεινε πίσω από τις καθυστερήσεις ή τις μικρές απορροφητικότητες σε αναπτυξιακά προγράμματα και την ενίσχυση των επιχειρήσεων εξαιτίας της θέσης που κράτησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά έργα όπως το νέο Δημοτικό Θέατρο, ΟΥΗΛ, όπου επίσης έχει εμπλοκή και η Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Τώρα, που η κατάσταση στη χώρα μας σταθεροποιήθηκε ακόμη περισσότερο και η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποδείξει τη δυναμική της στις πραγματικές αγορές η Λάρισα δείχνει πρώτη το δρόμο της ανάκαμψης. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και οι συμπράξεις φορέων και όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητες για να ανακτηθεί ο πλούτος που χάθηκε στα χρόνια των μνημονίων. Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουν χώρο οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές σκοπιμότητες. Η εποχή αλλάζει έτσι κι αλλιώς. Ας είμαστε εκείνοι που θα δείξουμε πραγματικά ότι η Λάρισα μπορεί να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων με τις δυνάμεις της. Ας γίνουμε μια πόλη πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας για όλους.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET