Οικονομία » Ε. Τσακαλώτος: Ακραίος τσαρλατανισμός από τη Ν.Δ. ότι εύχομαι να πεθάνουν άνθρωποι

Ε. Τσακαλώτος: Ακραίος τσαρλατανισμός από τη Ν.Δ. ότι εύχομαι να πεθάνουν άνθρωποι

Ε. Τσακαλώτος: Ακραίος τσαρλατανισμός από τη Ν.Δ. ότι εύχομαι να πεθάνουν άνθρωποι

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό» σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ. Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους, όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της».

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει τον δικό της κατήφορο, όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς- ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: