Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Λάρισα: Έτσι θα είναι οι κεντρικές οδοί μετά το ΣΒΑΚ (φωτ.- video)
TO ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Λάρισα: Έτσι θα είναι οι κεντρικές οδοί μετά το ΣΒΑΚ (φωτ.- video)

Λάρισα: Έτσι θα είναι οι κεντρικές οδοί μετά το ΣΒΑΚ (φωτ.- video)

Ένα φωτορεαλιστικό βίντεο σχεδόν δύο λεπτών ήταν η έκπληξη στην εκδήλωση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που τρέχει στη Λάρισα. Το βίντεο δείχνει πως θα είναι πριν και μετά την εφαρμογή του σχεδίου το κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση με θέμα «Λάρισα: Έργα για μια βιώσιμη πόλη», διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων το απόγευμα της Πέμπτης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018».

ΣΒΑΚ 2

ΣΒΑΚ 3

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Γιώργος Σούλτης, Αν. Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, επικεφαλής μελετητικής ομάδας ΣΒΑΚ Δήμου Λαρισαίων και ο Αναστάσιος Παπαδημητρίου εκπρόσωπος CIVINET για Ελλάδα και τη Κύπρο.

ΣΒΑΚ 1

ΣΒΑΚ 5

ΣΒΑΚ 4

Ο δήμαρχος Λαρισαίων που πήρε πρώτος το λόγο είπε ότι το κέντρο της Λάρισας σε επίπεδο κυκλοφοριακό και ως εικόνα είναι «γερασμένο». Μάλιστα σημείωσε ότι ο το ΣΒΑΚ δίνει μια διαφορετική εικόνα της πόλης η οποία κοιτά το μέλλον. Αναφερόμενος στις θέσεις παρκινγκ στο κέντρο της πόλης μετά την εφαρμογή του σχεδίου ανέφερε ότι θα μειωθούν μόλις κατά 4% αλλά σε αυτόν τομέα θα χρειαστεί καλή διαχείριση. Τέλος αναφέρθηκε ότι όταν λειτουργήσουν οι μπάρες στους πεζοδρόμους η φορτοεκφόρτωση θα είναι τις προγραμματισμένες ώρες καθώς μετά οι πεζόδρομοι θα είναι μη προσβάσιμοι.

 

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Σούλτης σημείωσε ότι είναι το ΣΒΑΚ είναι η ευκαιρία των πόλεων να αλλάξουν κοιτάζοντας στο μέλλον

Τέλος ο ο Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης, ο μελετητής του ΣΒΑΚ ανέφερε ότι με το σχέδιο έρχεται ξανά η γειτονία στο κέντρο της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: