Θεσσαλία » Καταδικάστηκε για εμπρησμό βάρκας στο λιμάνι του Βόλου

Καταδικάστηκε για εμπρησμό βάρκας στο λιμάνι του Βόλου

Καταδικάστηκε για εμπρησμό βάρκας στο λιμάνι του Βόλου

Σε δύο χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας ηλικιωμένος άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο.

Τον Μάρτιο του 2015, ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαλε φωτιά και να έκαψε βάρκα ενός 50χρονου σε απόμερη τοποθεσία του λιμανιού του Βόλου, ενώ δημιουργήθηκε κίνδυνος για επέκταση της και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός ο δράστης του εμπρησμού και ανέφερε ότι με τον καταγγέλλοντα στο παρελθόν είχαν οικονομικές διαφορές. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι του είχε δανείσει το ποσό των 4.000 €, για να προβεί σε κάποια αγορά και του επέστρεψε τα 3.800 €. Πρόσθεσε ότι για ένα τόσο μικρό χρέος της τάξης των 200€ δεν ήταν δυνατόν να φτάσει στο σημείο να του κάψει τη βάρκα και ζήτησε την απαλλαγή του από το Δικαστήριο.

Το θύμα εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δράστης του εμπρησμού, αναφέροντας ότι ήταν ο μόνος που είχε συμφέρον να του προξενήσει ζημιά, εξαιτίας των διαφορών τους, παρά το γεγονός ότι στις κάμερες ασφαλείας δεν εντοπίστηκε το πρόσωπο του δράστη.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr