Εκπαίδευση » Διάλεξη του Νίκου Λυγερού στα «Κέντρα Ξένων Γλωσσών – Φανή Καράτζου»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού στα «Κέντρα Ξένων Γλωσσών – Φανή Καράτζου»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού στα «Κέντρα Ξένων Γλωσσών – Φανή Καράτζου»

Ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου και στρατηγικός αναλυτής Δρ Νίκος Λυγερός επισκέπτεται τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου στη Βελλή 16, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.30 το απόγευμα, για μία 2ωρη εκδήλωση που θα έχει ως θέμα «Ρομποτική & Γλωσσολογία».

Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια, Στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας.

Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο «Ανδρέας Βουτσινάς». Επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια. Στο βιογραφικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναφέρεται ως: «ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ο Νίκος Λυγερός είναι επίσης ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την ειδική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Είναι μέλος της επιτροπής που επιμελείται μεταξύ άλλων την σύνταξη σχεδίου νόμου για τη θέσπιση της ΑΟΖ και στο οποίο θα αναφέρονται τα δικαιώματά μας για θέματα αλιείας, ορυκτού πλούτου και υδρογονανθράκων.

Ο καθηγητής Ν. Λυγερός διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου έχοντας δεδομένη την αμέριστη αγάπη για τους μαθητές βασιζόμενοι στη σχέση αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης που έχουνε χτίσει τόσα χρόνια και με οδηγό την πείρα δεκαετιών που καθιστά την ίδια την κα Καράτζου πάντα πρωτοπόρα στην εκπαίδευση, διαρκώς αναζητά καινοτόμους τρόπους μάθησης και διδασκαλίας.

Οι αρχές, η φιλοσοφία και το όραμά της για μαθητές με πολύπλευρη μόρφωση και ιδιαίτερες δεξιότητες, την οδήγησε στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Lego προκειμένου να τους εξασφαλίσει πρόσβαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας όχι μόνο στις Ξένες Γλώσσες αλλά και στη Ρομποτική.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου προσφέρουν με κάθε εγγραφή στην 8μηνη παρακολούθηση του τμήματος  για το Σχολ. Έτος 1/9/18 έως 30/5/19 1 ΜΗΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.

Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 2 ώρες την εβδομάδα και θα γίνονται Τρίτη-Πέμπτη ή Σάββατο στο κεντρικό μας σχολείο. Θα δημιουργηθούν τμήματα 2 επιπέδων.

Α) Για μαθητές Β -Γ-Δ-Ε Δημοτικού Β)Για μαθητές ΣΤ Δημ., Α και Β Γυμνασίου

με καθηγήτρια την κ. Τζένη Κουτσίκου, η οποία έχει διδάξει για χρόνια ρομποτική στην εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα είναι η 1η Οκτωβρίου 2018.