Ελλάδα » Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την παραίτηση Μυλόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την παραίτηση Μυλόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την παραίτηση Μυλόπουλου

Την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου, προέδρου της Αττικό Μετρό, ζητάει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο επι των ημερών που πρύτανης ήταν ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Οι διώξεις βασίζονται σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, από την οποία προέκυψε οτι το κτιριακό συγκρότημα που επελέγη, φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη. Δηλαδή εκτιμήθηκε οτι θα πρέπει να αγοραστεί με 3 εκ. Ευρώ και τελικά δόθηκαν 12 εκ. Ευρώ για την αγορά του.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί  μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».

Διαβάστε επίσης: