Πολιτισμός » «Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» (φωτ.)
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

«Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» (φωτ.)

«Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» (φωτ.)

Φωτό: Tsantopoulos

Μετά το ιστορικό Καλλιμάρμαρο που έγινε στις 19 Ιουνίου 2017 με χίλιους χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα, το έργο του Παναγή Μπαρμπάτη «Ο χορωδιακός και λυρικός Μίκης Θεοδωράκης», αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, ήρθε και στη Λάρισα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (8)

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση είχε ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στο μουσικό αυτό αφιέρωμα-αναδρομή ακούστηκαν με συγκίνηση και πάθος για τον πυρήνα της μουσικής του μεγάλου μας συνθέτη, αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης όπως: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί», «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (7)

Το ιδιαίτερο αυτό έργο αποτελεί την ιστορική μουσική καταγραφή των συναισθημάτων ενός ολόκληρου λαού μέσα από 40 τραγούδια για χορωδία, σολίστ, πιάνο και συμφωνική μαντολινάτα!

Η παράσταση ανέβηκε από τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, (19μελής ορχήστρα).

Στη σημερινή συναυλία συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ σε διεύθυνση Δημήτρη Καρβούνη και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Σολίστες οι λυρικοί καλλιτέχνες: Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Δάβου, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (6)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (5)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (4)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (3)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (2)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ (9)

Διαβάστε επίσης: