Λάρισα » Λάρισα: Προκηρύχθηκε το έργο για τις γραμμές του ΟΣΕ
ΒΟΛΕΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Λάρισα: Προκηρύχθηκε το έργο για τις γραμμές του ΟΣΕ

Λάρισα: Προκηρύχθηκε το έργο για τις γραμμές του ΟΣΕ

 

Προκηρύχθηκε από το ΟΣΕ το έργο που αφορά στην περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στη Λάρισα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 315.000,00€)χωρίς Φ.Π.Α.Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά την περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, σε εντοπισμένα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής, εντός της αστικής περιοχής της πόλης της Λάρισας, η οποία θα κατασκευασθεί από προκατασκευασμένα τοιχοπετάσματα από οπλισμένο σκυρόδεμα που στηρίζονται σε μεταλλικούς ορθοστάτες από σιδηροδοκούς. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στους 6 μήνες.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη η οποία μπορεί να ανακουφίσει την πόλη ιδιαίτερα μετά τα περιστατικά θανάτων που είχαμε τον τελευταίο χρόνο από διελεύσεις πολιτών οι οποίοι δυστυχώς το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε σε δηλώσεις τους την προκήρυξη του έργου κατηγορώντας την επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου για άσκοπη κριτική. «Η βιασύνη της να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο και να δημιουργεί θέματα την έχει κάνει να μην έχει την γνώση που θα έπρεπε να έχει. Το έργο που μας κάνει χθες κριτική έχει προκηρυχθεί από το ΟΣΕ. Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις μήκους 1,5 χιλιομέτρων στη πόλη. Άρα η κριτική προς τί; Φθορά στο δήμαρχο ενόψει των εκλογών» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Η απάντηση στην Καραλαριώτου

Σε απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων αναφορικά με ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρ. Καραλαριώτου για το θέμα των έργων του ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση των συρμών από την πόλη της Λάρισας αναφέρεται:

«Αποτελεί πίστη και βαθιά μας πεποίθηση πως όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, που αποτελούν πολύχρονες διεκδικήσεις όπως για παράδειγμα η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ και ο σχεδιασμός για την μεσομακροπρόθεσμη αντιμετώπιση τους, απαιτούν την συστράτευση της πόλης και την συγκρότηση ενιαίου μετώπου και με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής κινείται η κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ακόμα και σ΄ αυτό το θέμα, ολισθαίνει συνεχώς σε πρακτικές δημαγωγίας και λαϊκισμού, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για αδράνεια και προχειρότητα.
Επι της ουσίας, τονίζουμε ότι το έργο της ασφαλούς διέλευσης των συρμών μέσα από την πόλη είναι αρμοδιότητας του ΟΣΕ. Τα θλιβερά και τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην πόλη, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άμεσα ο δήμαρχος ζήτησε με πιεστικό τρόπο την βελτίωση της περίφραξης, συμμετέχοντας μάλιστα ο ίδιος όσο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής σε κινητοποιήσεις κατοίκων τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και στην Νέα Πολιτεία.
Είναι βεβαίως αλήθεια ότι ο ΟΣΕ είναι ένα βαρύς και δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός και σίγουρα θα θέλαμε να είχαν κινηθεί νωρίτερα οι διαδικασίες.
Ωστόσο, η επιμονή του δημάρχου και οι συνεχείς πιέσεις προς την ηγεσία του ΟΣΕ, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά επέφερε συγκεκριμένες εξελίξεις. Ετσι, η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδος Ε Α.Ε., έχει ήδη προκηρύξει το έργο «Περίφραξη της Σιδηροδρομικής Γραμμής σε εντοπισμένα τμήματα στην πόλη της Λάρισας», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ περίπου. Το έργο προβλέπει τη βελτίωση της περίφραξης συνολικού μήκους 1 χλμ.
Όφειλε να το γνωρίζει η κ. Καραλαριώτου ή τουλάχιστον να ρωτήσει τη δημοτική αρχή. Όμως καταφεύγει για μια φορά ακόμα δημόσια στο δόγμα «πάνω απ΄ όλα η φθορά του δημάρχου». Εκλογές έρχονται, το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Κρίμα για την ίδια, κρίμα και για την πόλη.
Η δημοτική αρχή ενεργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την διαχείριση των μεγάλων και των μικρών ζητημάτων που αφορούν την πόλη της Λάρισας.
Κοιτάμε τους συμπολίτες στα μάτια και καταβάλλουμε καθημερινά σκληρό αγώνα για όλα τα ζητήματα της πόλης.»

O πίνακας που αποκαλύπτει τον προϋπολογισμό του έργου

Προϋπολογισμός μελέτης 1

Προϋπολογισμός μελέτης 2

Διακήρυξη για τις γραμμές του ΟΣΕ

προκήρυξη μελέτης