Βιβλίο » Την τριλογία της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζουν οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης»

Την τριλογία της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζουν οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης»

Την τριλογία της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζουν οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης»

Οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης – για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου», έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση της τριλογίας της συγγραφέως Σοφίας Νικολαΐδου η οποία περιλαμβάνει τα μυθιστορήματά της «Απόψε δεν έχουμε φίλους» (2010), «Χορεύουν οι ελέφαντες» (2012) και «Στο τέλος νικάω εγώ» (2017).

10870_NIKOLAIDOU_TYRNAVOS2

Τα πρόσωπα που παρελαύνουν στα αφηγήματα της Νικολαΐδου, είναι πολύπλευρα, αντιφατικά, άλλοτε γενναιόδωρα κι άλλοτε εμμονικά, με σκέψεις αθέατες και σκοτεινές πλευρές. Και ταυτόχρονα είναι φιγούρες που βγαίνουν κατευθείαν μέσα απ’ το πνεύμα της Μεταπολίτευσης αποτυπώνοντας στις περιπέτειές τους πτυχές του νεοελληνικού αστικού βίου.

Χώρος των ιστοριών είναι η Θεσσαλονίκη. Και τόπος των υποθέσεων η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες αποτελούν πεδίο δοκιμασίας και ανάπτυξης ποικίλων δυναμικών ατομικού σθένους και προσωπικού ήθους.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8 μ.μ. στο προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου. Αποσπάσματα των έργων θα διαβάσουν ή συγγραφέας και μέλη των Φίλων της Βιβλιοθήκης.

Η Σοφία Νικολαΐδου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

10870_NIKOLAIDOU_TYRNAVOS_AFISA

Διαβάστε επίσης: