Πολιτισμός » Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη το αφιέρωμα του ΚΕ.Λ.Ε στη Θράκη
ΘΡ.Α.Ξ. – ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη το αφιέρωμα του ΚΕ.Λ.Ε στη Θράκη

Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη το αφιέρωμα του ΚΕ.Λ.Ε στη Θράκη

Πολλά είναι τα χρόνια που το ΚΕ.Λ.Ε. αγαπάει και χορεύει τους θρακιώτικους χορούς… Ήρθε ο καιρός να εναποθέσει το απόσταγμα της γνώσης  και το επισφράγισμα της αγάπης του σε ένα μοναδικό αφιέρωμα σ’ αυτή την μακρινή ελληνική γωνιά…

Το ιδιαίτερο ύφος κάθε περιοχής της Θράκης που χρόνια τώρα το ΚΕ.Λ.Ε. μέσα από έρευνα, καταγραφές και προσωπικές επαφές έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τους πιο καταξιωμένους μουσικούς που εκπροσωπούν την σημερινή θρακική παράδοση όπως είναι ο Νίκος Ζαπάρτας (Βιολί) Κατσουλίδης Βαγγέλης(Λαούτο)  Ζηκίδης Παναγιώτης (Γκάιντα) Ντομπρίδης Γιάννης (Λύρα) Δούκα Κατερίνα (Τραγούδι)  και πολλοί άλλοι. Οι χορευτές του ΚΕ.Λ.Ε υπό την καθοδήγηση των Σιαμπέτα Ειρήνη και Γκιτέρσο Κωνσταντίνο θα συνθέσουν το χρώμα της αρχέγονης θρακικής-ελληνικής Γης.

ΘΡΑΞ-1

Ήθη, έθιμα, χοροί και παραδόσεις των Θρακιωτών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές με τον μοναδικό τρόπο που το ΚΕ.Λ.Ε. χρόνια τώρα ξέρει να παρουσιάζει, να συγκινεί και να γοητεύει το κοινό του.

Από τον Ορφέα και τον Διόνυσο περνώντας στους  Ακρίτες των συνόρων-πελταστές, τους Αρβανίτες της Ανατολικής Θράκης, τους Γκαγκαούζηδες, τουρκόφωνους χριστιανούς και τους πρόσφυγες της Βόρειας Θράκης φτάνουμε στο σήμερα, κατανοώντας τη δυναμική αυτής της πολυποίκιλης περιοχής.