Εκπαίδευση » Φροντιστήριο «Έρεισμα»: Εισάγει το παιδί σας στη ρομποτική
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Φροντιστήριο «Έρεισμα»: Εισάγει το παιδί σας στη ρομποτική

Φροντιστήριο «Έρεισμα»: Εισάγει το παιδί σας στη ρομποτική

Είμαστε πλέον σε μια νέα εποχή, αυτή της τεχνολογίας και όλοι οι γονείς θα πρέπει να εισάγουν το παιδί τους σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, δίνοντας τους εφόδια και γνώσεις για το μέλλον. Στο φροντιστήριο «Έρεισμα» στη Λάρισα το παιδί σας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής Θωμά Κλειτσάκη σας δίνει την δυνατότητα το παιδί σας να μπει και να γνωρίσει τον κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τα παιδιά μέσω της πληροφορικής μπορούν να δημιουργήσουν με τη χρήση των LEGO ότι φαντάζονται και επιθυμούν. Μάλιστα το δημιούργημά τους μετά την ολοκλήρωσή του μπορούν να το βλέπουν να λειτουργεί. Η ρομποτική απευθύνεται σε παιδιά από 6- 16 ετών. Η σχολή ξεκίνησε από πέρυσι την λειτουργία της και το ενδιαφέρον γονέων και μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κλειτσάκης

Ο καθηγητής πληροφορικής Θωμάς Κλειτσάκης που εισάγει τα παιδιά στη Εκπαιδευτική Ρομποτική

Ο καθηγητής Θωμάς Κλειτσάκης μιλά για το ενδιαφέρον των παιδιών για τη ρομποτική. «Από πέρυσι υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τα παιδιά με βάση την περυσινή εμπειρία εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα έφερναν και φίλους τους. Φανταστείτε ότι από ένα σημείο και μετά δεν είχαμε χώρο να βάλουμε άλλα παιδιά», αναφέρει.

Από_Διαγωνισμό First_Lego_League (3)

Από_Διαγωνισμό First_Lego_League (2)

Όμως τι είναι αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει τα παιδιά και τους ωθεί να φτιάξουν μοναδικές δημιουργίες. «Είναι ένας συνδυασμός. Είναι η αίσθηση της δημιουργικότητας, η επαφή με σύγχρονα μέσα, η ομαδικότητα. Μαθαίνουν πολλά χωρίς να το καταλαβαίνουν. Δημιουργούν διασκεδάζοντας», σημειώνει ο κ. Κλειτσάκης.

Βραβεία από Διαγωνισμό First_Lego_League

Από_Διαγωνισμό First_Lego_League

Αυτή η δυνατότητα, της εισόδου του παιδιού στις νέες τεχνολογίες, δεν δίνεται από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Το παιδί χρησιμοποιεί την πληροφορική και μέσω αυτής μαθαίνει κάτι που του αρέσει πραγματικά. «Η πληροφορική γίνεται εργαλείο στα χέρια των παιδιών και αυτό το εργαλείο τους δείχνει το μέλλον», αναφέρει ο καθηγητής πληροφορικής.

lego-education-top-625x352

le_wedo_lifestyle_2hy18_45300_11-801f51acb5dfa6e1d0b2635e484e3dd9

Το φροντιστήριο «Έρεισμα» όμως συμμετείχε και σε διαγωνισμό Ρομποτικής και μάλιστα πέρυσι ήρθαν και οι πρώτες διακρίσεις που δικαιώνουν την προσπάθεια που γίνεται. Τα παιδιά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ρομποτικής της Lego που ονομάζεται  First Lego League. «Είμαστε οι μοναδικοί από την Λάρισα που συμμετέχουμε στο διαγωνισμό. Καταφέραμε και προκριθήκαμε στα τελικά σε έναν υπέροχο διαγωνισμό που έγινε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Τα παιδιά διασκέδασαν και συμμετείχαν με αξιώσεις στον τελικό και ανυπομονούν για το επόμενο», περιγράφει ο κ. Κλειτσάκης.

logo_Σχολή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Φέτος το ενδιαφέρον παρουσιάζεται αυξημένο. Οι εγγραφές ήδη έχουν ξεκινήσει. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για τα παιδιά που θέλουν να δουν από κοντά τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική. Θα πρέπει οι γονείς να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6987756712 , 6944508583 , 2410 250799 για να κρατήσουν έγκαιρα θέση.

Το δοκιμαστικό μάθημα θα γίνει στο φροντιστήριο Έρεισμα του οποίου η Σχολή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι τμήμα του.

info

logo_ereisma

Ρούσβελτ 6Α
2410-250799
6987756712
6944508583
ereismalar@yahoo.gr

 

Διαβάστε επίσης: