Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » ΕΚΛ: Στο πλευρό μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας

ΕΚΛ: Στο πλευρό μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας

ΕΚΛ: Στο πλευρό μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας

(φωτ. από τη σημερινή κινητοποίηση)

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και το αίτημα των 16 μαθητών του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, να εγγραφούν και να φοιτήσουν κανονικά στην Α’ τάξη του σχολείου.  Αυτή την στήριξη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, που παραβρέθηκε στην σημερινή κινητοποίησή τους στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, έχουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν τη λειτουργία του τμήματος με τους οκτώ (8) αρχικά μαθητές που είχαν κάνει τη σχετική δήλωση προτίμησης τον Ιούνιο, που στην συνέχεια έγιναν 16, επομένως δεν ισχύει το λεγόμενο επιχείρημα του ολιγομελούς τμήματος.

Είναι απαράδεκτο το 2018 να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς τη μια από τις τρείς τάξεις (Α’ τάξη), που αποτελείται από το συγκεκριμένο τμήμα. Είναι απαράδεκτο οι μαθητές, που στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες και εργαζόμενοι και δεν μπορούν να φοιτήσουν σε πρωινά σχολεία, να μη του επιτρέπεται να φοιτήσουν σε εσπερινό ΕΠΑΛ, στην τάξη που υπάρχουν μαθήματα επιλογής σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από το υπουργείο Παιδείας, την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την λειτουργία της Α΄ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και την συμμετοχή όλων των μαθητών της».