Πολιτισμός » Ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας με το θεατρικό εργαστήρι «+ΠΛΗΝ»

Ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας με το θεατρικό εργαστήρι «+ΠΛΗΝ»

Ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας με το θεατρικό εργαστήρι «+ΠΛΗΝ»

Δύο ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας με το εργαστήρι και τον τρόπο που δουλεύουμε με σκοπό την δημιουργία του φετινού τμήματος ενηλίκων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την Τρίτη 2 Οκτώβρη στο Stage Larissa. θεατρικό εργαστήρι « +ΠΛΗΝ »

Πληροφορίες: 6987753839 Τζαφέτας Ηρακλής

Ποιοι είμαστε: Βασιλική Σουλτούκη  (χορογράφος-χορεύτρια), Ηρακλής Τζαφέτας (ηθοποιός, μουσικός)

Πού είμαστε: Στο “Stage Larissa” (Ήρας και Φιλίππου 8)

Γιατί είμαστε: Για να μάθουμε να συνεργαζόμαστε σκηνικά-και όχι μόνο-, να ψάξουμε και να ερευνήσουμε καταστάσεις που φανταζόμαστε και δεν θα ζήσουμε ποτέ  (?), για να αναπνεύσουμε εντέλει με εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό , το σώμα μας με τις κινήσεις του και τους ρυθμούς του, για να ΕΙΜΑΣΤΕ να ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ και να ΔΡΑΣΟΥΜΕ.

40973678_2105615669767575_2136881203402244096_n

Εμπόδιο: Οι εαυτοί μας.

Λύση που προτείνουμε: Να δράσουμε σκηνικά και να πάρουμε τα εφόδια αυτά με τα οποία θα έρθουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τέχνη του ηθοποιού.

Κόντρα στην κυρίαρχη λογική του ηθοποιού-υπαλλήλου και στην ματαιοδοξία της τέχνης που θέλει τους καλλιτέχνες αποκομμένους από το περιβάλλον και τα γεγονότα που λαμβάνουν μέρος σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, στο εργαστήρι στοχεύουμε σε μία διαδικασία (δύσκολη και με αυστηρούς όρους) κατά την οποία ένα άτομο με εργαλείο το σώμα του, τη μουσικότητα του, την κίνηση, την έκφραση και τη φαντασία να μπορέσει να «λυθεί» και να μεταμορφωθεί εντέλει σε δρών πρόσωπο επί σκηνής ικανό να επινοήσει από μόνο του χώρο και χρόνο.

Για το εργαστήρι,

Ηρακλής Τζαφέτας (ηθοποιός-μουσικός)

Βασιλική Σουλτούκη (χορεύτρια-χορογράφος-κινησιολόγος)

 

Διαβάστε επίσης: