Ελλάδα » Άνω-κάτω με τους «μαϊμού» ιερείς

Άνω-κάτω με τους «μαϊμού» ιερείς

Άνω-κάτω με τους «μαϊμού» ιερείς

Tην προσοχή των πολιτών εφιστά ο εκπρόσωπος Τύπου του ιερού συνδέσμου κληρικών, μετά τα δημοσιεύματα για τους μαϊμού-ιερείς που πάντρεψαν πάνω από 50 ζευγάρια στη Βαρυμπόμπη, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται έγκυροι οι γάμοι.

Όπως είπε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Πρωινό Τανγκό» με τους Στέλλα Γκαντώνα και Αντώνη Φουρλή, ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο κληρικός οφείλει να ανήκει σε κάποια ενορία και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ελέγχουν ότι υπάρχει μητροπολιτική άδεια.

«Το θέμα είναι πολύ σημαντικό καθώς ο γάμος θεωρείται ανυπόστατος» δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τα ζευγάρια κατάλαβαν πως δεν ήταν παντρεμένα, όταν πήγαν στη μητρόπολη για να πάρουν διαζυγιο.

«Περί του ζητήματος που έχει ανακύψει στον τύπο αλλά και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με γάμους που έχουν τελεστεί σε κτήμα της Βαρυμπόμπης, η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ανακοινώνει τα εξής:

Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου.

Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη».