Παραπολιτικά » Σε ποιους θα δώσει χρίσματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε ποιους θα δώσει χρίσματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ποιους θα δώσει χρίσματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, οι Προεδρικές εκλογές, η επιλογή Περιφερειαρχών και οι ανάγκες των Δήμων

Εκλογές ξαναζήτησε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και μίλησε για τα χρίσματα και τις ευρωεκλογές.

Με σταυρό οι ευρωβουλευτές

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, ενώ για την τοπική Αυτοδιοίκηση ανάπτυξε μια διπλή στρατηγική για Περιφέρειες και Δήμους.

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Αναφερθείς στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά ονόματα.

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως το ίδιο θα συμβεί «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος»!

Προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τις προεδρικές εκλογές. «Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου»,  διευκρίνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Χρίσματα σε περιφερειάρχες

«Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς» ξεκαθάρισε ο Μητσοτάκης. Βέβαια όλα αυτά αναμένονται το επόμενο διάστημα και παρότι ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ονόματα δεν έδωσε.

Άλλες οι ανάγκες των Δήμων

Στους Δήμους η ΝΔ προβληματίζεται αφενός διότι δεν θέλει να δώσει χρίσματα και στηρίξεις αφετέρου δεν μπορεί να το αποφύγει στους μεγάλους Δήμους, ανάμεσά τους και ο Δήμος Λαρισαίων.

«Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για χρίσματα στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε κατηγορηματικά πως εάν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές και κερδηθούν από το κόμμα του, ως κυβέρνηση θα καταργήσει την απλή αναλογική και θα επαναφέρει το παλιό εκλογικό σύστημα στους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση.

Χρ. Μπ.

Φωτ. Eurokinissi (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: «Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές»

Διαβάστε επίσης: