Ελλάδα » «Mr. Bitcoin»: Έχω στοιχεία για Έλληνες, μπορώ να δώσω ονόματα

«Mr. Bitcoin»: Έχω στοιχεία για Έλληνες, μπορώ να δώσω ονόματα

«Mr. Bitcoin»: Έχω στοιχεία για Έλληνες, μπορώ να δώσω ονόματα

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές εμφανίζεται ο Αλεξάντερ Βίνικ ή αλλιώς «Mr. Bitcoin», ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Βίνικ δηλώνει πως «μπορώ να δώσω κάποια ονόματα». Σημειώνεται πως ΗΠΑ, Γαλλία αλλά και Ρωσία έχουν ζητήσει την έκδοσή του, με τον ίδιο πάντως να έχει εκφράσει την επιθυμία να δικαστεί στη χώρα καταγωγής του.

«Ευελπιστώ ότι λόγω των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης θα συνεκτιμήσει το γεγονός ότι είμαι ρώσος υπήκοος και θα ακολουθήσει την πάγια αρχή να στέλνουν τους εκζητούμενους στην ίδια τους τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα στοιχεία που ισχυρίζεται πως αφορούν έλληνες υπηκόους, ο ίδιος αναφέρει πως «αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στον hard drive μου που έχει κατασχεθεί. Στον υπολογιστή μου, στο κινητό μου τηλέφωνο και στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών ανακριτικών Αρχών».

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρωσία, ωστόσο τον τελικό λόγο έχει, σύμφωνα με την νομοθεσία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι και, στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης του, σε ποια χώρα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: