Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Γιορτή Βαμβακιού στο Κιλελέρ, Κριτσμάς στη Χαρά
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Γιορτή Βαμβακιού στο Κιλελέρ, Κριτσμάς στη Χαρά

Γιορτή Βαμβακιού στο Κιλελέρ, Κριτσμάς στη Χαρά

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ στις τοπικές κοινότητες του Κιλελέρ και της Χαράς.

Στο Κιλελέρ την «Γιορτή Βαμβακιού» συνδιοργάνωσαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Κιλελέρ, η Α.Ε Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα. Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος ΔΕ Αρμενίου Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, τόνισε ότι ο Δήμος Κιλελέρ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γιορτή βαμβακιού η οποία έχει ως στόχο να γίνει η κεντρική γιορτή των αγροτών με έμφαση στην ανάδειξη του προϊόντος αλλά και του πολιτισμού της περιοχής. Στη γιορτή εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα «Μυρμιδόνες» και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Στη Χαρά  ο Σύλλογος Γυναικών διοργάνωσε τη γιορτή «Κριτσμάς 2018» με τη συμμετοχή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας παρουσίασε τον Κριτσμά σε μορφή Θεατρικού αναλογίου που βασίστηκε σε παραδοσιακά παραμύθια, λαογραφικά στοιχεία και κείμενα των Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ζαχαρία Παπαντωνίουκαι Γιάννη Ρίτσου. Σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή Άκυς Μητσιούλης, βοηθός σκηνοθέτη – μουσική επιμέλεια Πατρούλα Χριστοδούλου.

Την εκδήλωση στην οποία εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα της Μελίας χαιρέτισε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τονίζοντας ότι «…Ο Κριτσμάς, το γλέντι των εργατών μετά το τέλος του τρύγου, είναι από μόνο του ένα πολιτιστικό γεγονός τεράστιας σημασίας που παλαιότερα μιλούσε στις ψυχές των ανθρώπων και θέλουμε να μιλάει και σήμερα στις καινούργιες συνθήκες και στα καινούργια δεδομένα».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσειςOLYMPUS DIGITAL CAMERA ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ (3) ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ (2) ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ (4)

Διαβάστε επίσης: