Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Βαλκανικοί ήχοι θα «πλημμυρίσουν» τη Λάρισα
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9, ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ

Βαλκανικοί ήχοι θα «πλημμυρίσουν» τη Λάρισα

Βαλκανικοί ήχοι θα «πλημμυρίσουν» τη Λάρισα

Σε βαλκανικούς ρυθμούς θα κινηθεί η πόλη της Λάρισας, την ερχόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του παζαριού.

Τα προεόρτια για την μεγάλη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, όταν τα μέλη της μπάντας των χάλκινων οργάνων του Μάρκο Μάρκοβιτς, θα συναντηθούν στην Κεντρική Πλατεία με  εκατοντάδες χορευτές, μέλη χορευτικών συλλόγων της Λάρισας. Όλοι μαζί και υπό τους ήχους της ψηφισμένης μπάντας θα περιδιαβούν στο κέντρο της πόλης για να καταλήξουν  το μεσημεράκι στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

μαρκοβιτς

Ποιος είναι ο Μάρκοβιτς και η μπάντα του

Δεξιοτέχνης όσο κανείς άλλος, ο Marko Markovic, γιος του θρυλικού Boban, συνεχίζει την αιώνια λαϊκή κληρονομιά των προγόνων του, των βασιλιάδων Ρομά της εκρηκτικής βαλκανικής μουσικής.
Η Brass Band του Marko, διαθέτοντας όλη εκείνη τη μουσική φλόγα της τσιγγάνικης παράδοσης, προσθέτει επί πλέον στοιχεία από klezmer, jazz, latin, και funk ήχους, εμπλουτίζοντας τα ακούσματά της. Οι συνεργασίες της μπάντας με πολλούς διάσημους μουσικούς, όπως οι Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov και Esma Redzepova την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Για την Brass Band του Marko η μουσική είναι μέρος της ταυτότητάς της, κομμάτι του πολιτισμού της. Η τσιγγάνικη μουσική, με τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, τη χαρακτηριστική ζωτικότητα και την απίστευτη ενέργεια αποτελεί σήμα κατατεθέν της βαλκανικής χερσονήσου.

Διαβάστε επίσης: