Λάρισα » Το χρίσμα στον Ιερώνυμο Νικολόπουλο
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το χρίσμα στον Ιερώνυμο Νικολόπουλο

Το χρίσμα στον Ιερώνυμο Νικολόπουλο

 Κρίθηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου – Ένας από τους πλέον εγγράμματους και καλλιεργημένους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας – Στις 5 Οκτωβρίου η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης – Πότε θα γίνει η χειροτονία και η ενθρόνισή

Του Βασίλη Αλεξίου

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÉÅÑÁÓ ÓÕÍÏÄÏÕ 2018-2019//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (φωτ. Eurokinissi//Xρήστος Μπόνης)

Ένας από τους πλέον εγγράμματους και καλλιεργημένους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας, φέρεται να πήρε το «χρίσμα» από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος κρίθηκε ο ικανότερος, μεταξύ αξίων, για να διαδεχθεί τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο και να αναδειχθεί στο Θρόνο μιας εκ των σημαντικότερων και πιο ιστορικών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της καθ’ ημάς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, σήμερα, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, σήμερα, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, σήμερα, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, είναι έγκριτος Νομικός, απόφοιτος και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκ των αρίστων της Ελλαδικής Εκκλησίας, γνώστης ποιμαντικής και διοίκησης. Είναι 47 ετών, με ιεραποστολικό ζήλο, άνθρωπος ισορροπιών και θεωρείται μια μετριοπαθή επιλογή, ανδρός ικανού και με ήθος, για τη Μητρόπολη Λαρίσης.

ignatios

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την επομένη μέρα 6 Οκτωβρίου ή την μεθεπομένη 7 Οκτωβρίου θα γίνει η χειροτονία του, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η ενθρόνισή του στη Λάρισα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: