Λάρισα » Στη Λάρισα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

Στη Λάρισα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

Στη Λάρισα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

Με εκατοντάδες επισκέπτες άρχισαν χθες την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται σήμερα  στη Κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα οι εκδηλώσεις του  Φεστιβάλ  100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ… Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος!… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Οι πύλες του φεστιβάλ άνοιξαν λίγο μετά τις 8.00 μ.μ. και το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε η έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ όπου εκτίθενται φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα ιστορικής αξίας, Επίσης πολύ επισκέφτηκαν το μαθητικό στέκι με το διαδραστικό παιχνίδι “Escape Room”, την έκθεση στο Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ με θέμα τη συμβολή της ΚΝΕ διαχρονικά στο φοιτητικό κίνημα, αλλά και το Εργατικό στέκι με τα ταμπλό που καταγράφουν ιστορικές στιγμές του εργατικού κινήματος, στο συγκεκριμένο χώρο παρουσιάστηκε και η συλλογική εργασία «Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς». Ακόμα ιδιαίτερο χώρο αποτελεί ο παιδότοπος για τους πιο μικρούς φίλους της ΚΝΕ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από στέλεχος της ΚΝΕ .  Στη μικρή σκηνή δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλήτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση Κομμουνιστών Ποιητών. Την μουσική επιμέλεια είχε ο Δημήτρης Φωτιάδης, ενώ συμμετείχε μι πλειάδα καταξιωμένων μουσικών της πόλης.

φεστιβαλ κνε (3)

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση, με ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στη  ηρωική 100ντάχρονη πάλη του ΚΚΕ, την προσφορά του στην Λάρισα και τη Θεσσαλία, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους δολοφονημένους αγωνιστές τονίζοντας οτι “τους Τιμούμε και συνεχίζουμε”!

φεστιβαλ κνε (1)

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες είναι στην πρώτη γραμμή.  Στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλειάς, στους  κλάδους, στην πάλη του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων και στα μπλόκα της αγροτιάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια,  παντού για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων αγροτών και επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων, της νεολαίας μας και των  γυναικών των λαϊκών οικογενειών .

φεστιβαλ κνε (4)

Δεν εφησυχάζουμε, δεν αρκούμαστε σ αυτά που έχουμε πετύχει στη συσπείρωση και κινητοποίηση εργατικών, λαϊκών δυνάμεων στην πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  τα προηγούμενα χρόνια , της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα.

Δουλεύουμε πιο μεθοδικά και μαχητικά για να αφοπλίζονται οι παγίδες της ενσωμάτωσης, του εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων στα κόμματα του κεφαλαίου, στους “μπαλαντέρ” και τα κάθε λογής αναχώματα για να διαμορφώνονται όροι για την εργατική, λαϊκή αντεπίθεση, να συμπορεύονται μαζικά περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου με το ΚΚΕ στον αντιμονοπωλαικό, αντικαπιταλιστικό αγώνα σε κάθε αναμέτρηση, στα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, στις εκλογικές μάχες της επόμενης περιόδου

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε  συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ», «Είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τραγούδια από τις συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο και άλλους, με μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης καθώς και κομμάτια σπουδαίων στιχουργών όπως ο Κώστα Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.» Το Πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τους laτρεις.

φεστιβαλ κνε (7)

φεστιβαλ κνε (2)

φεστιβαλ κνε (5)

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει  με την συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παράσταση stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο με καυστική σάτιρα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη».

Διαβάστε επίσης: