Πολιτισμός » Σαββατοκύριακο με Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γουόλτ Ντίσνεϊ στο Playhouse Atelier
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σαββατοκύριακο με Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γουόλτ Ντίσνεϊ στο Playhouse Atelier

Σαββατοκύριακο με Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γουόλτ Ντίσνεϊ στο Playhouse Atelier

Δύο εκπληκτικές ταινίες θα προβληθούν  αυτό το Σαββατοκύριακο στο Playhouse Atelier, στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Η θρυλική ταινία του Μάικλ Κέρτιζ “Καζαμπλάνκα” (1942) με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν θα προβληθεί το Σάββατο 15/9/2018 στις εννέα το βράδυ (είσοδος ελεύθερη), ενώ την επόμενη μέρα την Κυριακή 16/9/2018 (επίσης στις εννέα το βράδυ) θα προβληθεί το φιλμ του Γουόλτ Ντίσνεϊ “Φαντασία” μία από τις πιο φημισμένες ταινίες animation όλων των εποχών. Οι ταινίες  προβάλλονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Open Air Retro Movie”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:


Καζαμπλάνκα (1942)

Το σημείο αναφοράς των περισσοτέρων ρομαντικών ταινιών και ίσως η επιτομή του φιλμ νουάρ. Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ καταθέτει τη δική του άποψη για το αρσενικό, που γίνεται πρότυπο και style icon. Ο άντρας που βάζει όρια, που σέβεται, που είναι κυνικός και ταυτόχρονα ειλικρινής, που ερωτεύεται και είναι έτοιμος να «πληρώσει» αυτό το τίμημα. Από την άλλη, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν φεύγει από τα κλισέ του ρόλου της «μοιραίας γυναίκας» που είναι απλά όμορφη και δίνει νέες διαστάσεις στο χαρακτήρα της. Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, που υπό το καθεστώς του έρωτα και των δεινών του πολέμου, δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Μπόγκαρτ και η Μπέργκμαν ήταν οι εναλλακτικές λύσεις!

Φαντασία (1940)

Μία πρωτοποριακή συλλογή οκτώ αυτοτελών ιστοριών κινουμένων σχεδίων χωρίς διάλογο, οι οποίες εμπνέονται και συνοδεύονται από σημαντικά έργα κλασικής μουσικής. Οι μικρού μήκους ταινίες είναι η “Τοκάτα και Φούγκα”, ο “Καρυοθραύστης”, ο “Μαθητευόμενος Μάγος”, η “Ιεροτελεστία της Άνοιξης”,  το “Διάλειμμα”, η “6η Συμφωνία”, ο “Χορός των Ωρών” και η “Νύχτα Στο Φαλακρό Βουνό”.

Διαβάστε επίσης: