Λάρισα » Παζάρι Λάρισας: Βαλκανικό γλέντι στην Κεντρική Πλατεία
ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Παζάρι Λάρισας: Βαλκανικό γλέντι στην Κεντρική Πλατεία

Παζάρι Λάρισας: Βαλκανικό γλέντι στην Κεντρική Πλατεία

Μια διαφορετική, εντυπωσιακή γιορτή ετοιμάζει ο δήμος Λαρισαίων με αφορμή την έναρξη του Παζαριού. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του παζαριού της Λάρισας στήνεται βαλκανικό γλέντι στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας υπό τον ήχο των χάλκινων οργάνων της μπάντας του Μάρκο Μάρκοβιτς.

Η φημισμένη μπάντα αναμένεται να ξεσηκώσει τους Λαρισαίους, καθώς εκτός της πλατείας αναμένεται να γυρίσει και τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης. Βέβαια το… κυρίως πιάτο του βαλκανικού χρώματος στο παζάρι θα έρθει το βράδυ της ίδιας ημέρα με την μοναδική συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Μάρκοβιτς 1

Ποιος είναι ο Μάρκοβιτς και η μπάντα του

Δεξιοτέχνης όσο κανείς άλλος, ο Marko Markovic, γιος του θρυλικού Boban, συνεχίζει την αιώνια λαϊκή κληρονομιά των προγόνων του, των βασιλιάδων Ρομά της εκρηκτικής βαλκανικής μουσικής.
Η Brass Band του Marko, διαθέτοντας όλη εκείνη τη μουσική φλόγα της τσιγγάνικης παράδοσης, προσθέτει επί πλέον στοιχεία από klezmer, jazz, latin, και funk ήχους, εμπλουτίζοντας τα ακούσματά της. Οι συνεργασίες της μπάντας με πολλούς διάσημους μουσικούς, όπως οι Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov και Esma Redzepova την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Για την Brass Band του Marko η μουσική είναι μέρος της ταυτότητάς της, κομμάτι του πολιτισμού της. Η τσιγγάνικη μουσική, με τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, τη χαρακτηριστική ζωτικότητα και την απίστευτη ενέργεια αποτελεί σήμα κατατεθέν της βαλκανικής χερσονήσου.

Διαβάστε επίσης: