Άρθρα Συνεργατών » Γιαννακόπουλος Γ. » Πεθαίνοντας στη ΔΕΗ. Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Πεθαίνοντας στη ΔΕΗ. Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Πεθαίνοντας στη ΔΕΗ. Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Ένας άνθρωπος 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στα γραφεία της ΔΕΗ, στην απέλπιδα προσπάθεια του προλάβει έναν από τους τρεις διαθέσιμους υπαλλήλους που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πελατών της ΔΕΗ. Έπρεπε να θυσιαστεί κάποιος για να ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτό που συμβαίνει καθημερινά στην οδό Καρδίτσης στη Λάρισα, στην οδό Λαρίσης στο Βόλο, σ’ όλα τα καταστήματα της ΔΕΗ στην Ελλάδα: Ότι καθημερινά στοιβάζονται άνθρωποι σε μια ουρά, περιμένουν ατελείωτες ώρες με την ελπίδα ότι το ωράριο των υπαλλήλων δεν θα τελειώσει πριν έρθει η σειρά τους, προκειμένου να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση: Ρύθμιση λογαριασμού, επανασύνδεση, μεταφορά, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ένας καθημερινός Γολγοθάς, ο οποίος προχθές κατέληξε στη «σταύρωση» ενός 77χρονου.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί η ΔΕΗ έχει γίνει ο σύγχρονος τόπος του μαρτυρίου των νεοελλήνων; Πιθανώς γιατί οι ανάγκες είναι εξαιρετικά αυξημένες. Επίσης επειδή ο κόσμος επιμένει να συνδιαλέγεται με τη ΔΕΗ. Κυρίως όμως επειδή η ΔΕΗ αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των πελατών της, αποδυναμωμένη πλήρως από προσωπικό πρώτης γραμμής.

Όποιος έχει εμπειρία από μια απλή συναλλαγή με την Δημόσια Επιχείρηση στη Λάρισα, καταλαβαίνει ακριβώς τι συμβαίνει: Τρεις υπάλληλοι για 200 πελάτες καθημερινά. «Δεν μας διαθέτουν επιπλέον προσωπικό» διαμαρτύρονται τα υψηλόβαθμα στελέχη, υπονοώντας ότι πρόκειται περί συνειδητής επιλογής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ιδιωτικοποίηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δε υπάλληλοι που εξυπηρετούν τους καταναλωτές – πελάτες της Επιχείρησης, κοντεύουν να ξεκινήσουν ηρεμιστικά χάπια.

Στο όνομα λοιπόν των «μεταρρυθμίσεων» που θα αλλάξουν την Ελλάδα κάνοντας την πιο παραγωγική, κάποιοι πεθαίνουν στην ουρά. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί της «καινούριας Ελλάδας», υπάρχουν απώλειες. Αύριο κάποιοι θα πεθάνουν επειδή οι περικοπές δεν άφησαν αρκετά χρήματα για ασθενοφόρα στα νοσοκομεία, για οχήματα στην πυροσβεστική, για συντήρηση στα γεφύρια (σαν αυτά που πέφτουν στην Ιταλία) ή τους δρόμους.

Κι η ζωή θα συνεχίζεται για όσους αντέχουν και μπορούν. Αυτός είναι ο υπέροχος νέος κόσμος. Ας συμβιβαστούμε…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: