Πολιτισμός » Δωρεάν εργαστήρια στον 5ο Μύλο Παραστατικών τεχνών

Δωρεάν εργαστήρια στον 5ο Μύλο Παραστατικών τεχνών

Δωρεάν εργαστήρια στον 5ο Μύλο Παραστατικών τεχνών

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, υπό τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και συντονισμό του ΣΜουΘ, από το Σεπτέμβριο του 2014.

Έχει ως στόχο να αναδείξει την καλλιτεχνική παραγωγή των ομάδων και των αυτόνομων νέων καλλιτεχνών που συναντιούνται και δημιουργούν στο Μύλο του Παππά, να δημιουργήσει κοινές καλλιτεχνικές εμπειρίες και συνέργειες με ομάδες τόσο από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, και να μυήσει το κοινό της πόλης στις διάφορες σύγχρονες μορφές των παραστατικών τεχνών.

Στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13-30/9/2018 προτείνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργαστηρίων που προσφέρεται από το σύνολο σχεδόν των καλλιτεχνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ και απευθύνεται σε νέους κάθε ηλικίας, με ή χωρίς εμπειρία στο θέατρο, τη μουσική και το χορό. Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν με τις μεθόδους και δημιουργικές τεχνικές της κάθε ομάδας.

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή για κάθε εργαστήριο ξεχωριστά. Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία/ώρα εγγραφής). Στο τέλος του φεστιβάλ θα εκδοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν τα εργαστήρια.

Όλοι οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και υποδήματα για ανεμπόδιστη φυσική κίνηση, ενώ σε κάποια από τα εργαστήρια μπορεί να ζητηθεί η αφαίρεση των υποδημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων: 2410614449.

 Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

(17:00 – 19:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)

Γιάννης Σκουρλέτης / bijoux de kant

Εργαστήριο Υποκριτικής

Στη σύντομη αυτή συνάντηση θα διερευνηθεί η σχέση κίνησης και ακινησίας, σωματικής δράσης και αντίδρασης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, performers, αλλά και σε όσους έχουν τη διάθεση να μυηθούν στον κόσμο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Ο Γιάννης Σκουρλέτης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και ζωγραφική έχοντας συμμετάσχει σε πληθώρα εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέχρι σήμερα.

Το 2010 ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».

Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, την Εθνική Λυρική Σκηνή κι άλλες αθηναϊκές σκηνές.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

(17:00 – 19:00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – 2ος όροφος)

Αθανασία Κανελλοπούλου / χορογράφος-performer

Η ποιητική του σώματος

41547379_1837016549752483_60312615124992000_n

Αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε μορφής Τέχνης είναι η προσωπική έρευνα, η διαφορετικότητα της αντίληψης του καθενός και των ορίων του. Το σώμα αναπνέει, μεταμορφώνεται, επι-κοινωνεί, συν-κινεί, αισθάνεται, εμπιστεύεται, αμφισβητεί.

Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και διαδικασίας  επαναπροσδιορίζει τη σφαίρα του χώρου που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Ένα αμφίσημο σύμπαν δημιουργείται, όπου η κίνηση και η ακινησία,  ο ήχος και η σιωπή,  η ατομικότητα  και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν.

Το εργαστήριο εστιάζει στην έκφραση της κίνησης στο χώρο, στο χρόνο και στη δημιουργικότητα του κάθε συμμετέχοντα. Συνδυασμοί και φράσεις, αυτοσχεδιαστικά στοιχεία και προσωπική κίνηση συνθέτουν το γενικότερο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με το χορό και  τη σωματική έκφραση.

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχεισπουδάσει κλασικό και σύγχρονο χορό στo Rambert School of Ballet andContemporary Dance στο Λονδίνο και με υποτροφία στη σχολή της MarthaGraham στη Νέα Υόρκη. 

Eπίσης, έχει σπουδάσει Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού στη Γερμανία, όπως το χοροθέατρο του Hagen, το χοροθέατρο του Osnabrueck, την ομάδα του LiorLev και την InjungJun – Βlue elephant Company.

Από το 2002 μέχρι το 2008 ήταν guest χορεύτρια του χοροθεάτρου Wuppertal Pina Bausch και χόρεψε στο θέατρο Sadlers Wells του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο της Ιαπωνίας, στο Κέντρο Τεχνών της Κορέας στο Κρατικό Θέατρο του Πεκίνου κ.α. Έχει επίσης συνεργαστεί με τη Jasmin Vardimon και με άλλους ισραηλινούς χορογράφους, όπως τον Jossi Berg, τoν Rami Levi, τoν Guy Weissman και τη Roni Haver.

Το 2008 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με τα Ballets C dela Β και το χορογράφο Koen Augustihnen. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή.

Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Πανεπιστημίο της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία της Ισλανδίας, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας (Zfin Malta DanceEnsemble) κ.α.

Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος και performer, και παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού και χορογραφίας ανά τον κόσμο. 

Διαβάστε επίσης: