Αγροτικά » «Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία»
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία»

«Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία»

φωτό αρχείου

Κοινή ανακοίνωση από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που αναφέρει:

«Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν το νέο αγροτοδικείο με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, την τρομοκράτηση μας.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου δικάζονται στελέχη των Ομοσπονδιών Καρδίτσας και Λάρισας  για την συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας. Το αξιοσημείωτο και νέο στοιχείο όξυνσης της ποινικοποίησης είναι ότι μαζί μας δικάζεται και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που είχε έρθει να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επί θητείας της σερνόμαστε σαν εγκληματίες στις δικαστικές αίθουσες επειδή αγωνιστήκαμε για τα δίκαια μας. Όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Το «έγκλημα» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Με πρόσχημα τα Μνημόνια και την κρίση επέβαλλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Όλα τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αυτούσια αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δεν συνοδεύτηκε όπως θα έπρεπε με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματος μας ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων.

Να είναι βέβαιοι πως δεν θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία.  Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

Διαβάστε επίσης: