Παραπολιτικά » Το δίλημμα και ο χρόνος των εκλογών
ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

Το δίλημμα και ο χρόνος των εκλογών

Το δίλημμα και ο χρόνος των εκλογών

Φωτ. Eurokinissi//ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Πολλά και ουσιαστικά μηνύματα έστειλε από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτον, το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι «μπροστά ή πίσω». Μπροστά με τη σημερινή κυβέρνηση και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ή πίσω στα Μνημόνια με ΝΔ και Μητσοτάκη.

Δεύτερον: Ο χρόνος των εκλογών. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019 και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το σενάριο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «O σχεδιασμός είναι για τον Οκτώβρη του 19. Αυτόν τον σχεδιασμό θα ακολουθήσουμε» και προσέθεσε: «από εκεί και πέρα βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες, όμως ο σχεδιασμός είναι αυτός και πιστεύω ότι μπορούμε να τον καταφέρουμε». Όλα ανοιχτά για τις εθνικές εκλογές…

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÇÍ 83ç ÄÅÈ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÁÓÉËÇÓ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ)

Τρίτον: Η επόμενη μέρα των εκλογών: Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε «η επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να έχει στοιχεία διαλόγου, συνεννόησης με ευρύτερες δυνάμεις» εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί «με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω. Όχι δηλαδή με τη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά. Η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του κόμματος». Ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 4% και έστειλε μήνυμα: «είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και σε συμπόρευση με ευρύτερες δυνάμεις γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι μπορεί έτσι η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

Tέταρτον: Οι ευρωεκλογές… Μιλώντας για τις πολλαπλές κάλπες του Μαΐου του 19, (ευρωεκλογές, Περιφέρειες, Δήμοι), ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: πως «οι ευρωκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί και η πραγματικότητα που πολλές φορές παραμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις».

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÇÍ 83ç ÄÅÈ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÁÓÉËÇÓ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ)

Πέμπτον: Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική δεν θα υπάρξει πλαφόν 3 ή 4%! Επίσης, σημείωσε πως για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους τις αποφάσεις θα τις λάβει η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τους περιφερειάρχες Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας, όπως και για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον στηρίζουμε είπε.

Η προεκλογική περίοδος μόλις ξεκίνησε κι επίσημα…

Χρ. Μπ.

 

 

Διαβάστε επίσης: