Ελλάδα » Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για βανδαλισμούς σε μουσεία

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για βανδαλισμούς σε μουσεία

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για βανδαλισμούς σε μουσεία

Συνελήφθησαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας δύο γυναίκες, για βανδαλισμούς σε μουσεία της πρωτεύουσας.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για περιπτώσεις φθορών σε μουσεία.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής των δύο γυναικών στις περιπτώσεις βανδαλισμών στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή και ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς πως «ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό».

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών κα αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τις δύο γυναίκες αναγνώρισε ένας φύλακας του μουσείου από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου, ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε επίσης: