Πολιτισμός » Συγχαρητήρια των πολιτικών στον Γιώργο Λάνθιμο για τον Αργυρό Λέοντα

Συγχαρητήρια των πολιτικών στον Γιώργο Λάνθιμο για τον Αργυρό Λέοντα

Συγχαρητήρια των πολιτικών στον Γιώργο Λάνθιμο για τον Αργυρό Λέοντα

Οι πολιτικοί έστειλαν τα συγχαρητήρια τους στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο που κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα, το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, στο Φεστιβάλ Βενετίας, για την ταινία του «The Favourite».

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης τόνισε: «Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία των πολιτιστικών και πνευματικών δυνάμεων που δημιουργούν στη χώρα μας. Η νέα του επιτυχία στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του “The Favourite”, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, έρχεται να επισφραγίσει την έως τώρα άκρως δημιουργική του πορεία και να του δώσει νέα πνοή για ακόμα περισσότερα καινοτόμα έργα στο μέλλον. Τον συγχαίρω θερμά για την επιτυχία του».

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε: «Το μοναδικό ταλέντο του Γιώργου Λάνθιμου του χάρισε μια ακόμα διεθνή αναγνώριση με τον Αργυρό Λέοντα – το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας – για το «The Favourite». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, την οποία ευχόμαστε ν” ακολουθήσουν κι άλλες. Θεωρούμε ότι η πολιτεία έχει χρέος να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

H Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Η νέα σημαντική διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά.Η εντυπωσιακή καλλιτεχνική του πορεία συνεχίζεται, κερδίζοντας τον διεθνή σεβασμό για το σπουδαίο έργο του», αναφέρει η τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Α΄ Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για τη διπλή διάκριση στην 75η Μόστρα της νέας ταινίας εποχής του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite».

 

Διαβάστε επίσης: