Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Στη ΔΕΘ το στίγμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...

Στη ΔΕΘ το στίγμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Στη ΔΕΘ το στίγμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

«Στη ΔΕΘ θα ξεκαθαρίσει και το κοινωνικό πρόσημο. Κι εδώ είναι που η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της περασμένης τριετίας κατόρθωσε να διατηρήσει τη διαφορά από τις φιλελεύθερες πολιτικές»

Επί σειρά ετών παρακολουθώ ανελλιπώς τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων στη ΔΕΘ. Παρότι όσα ακούγονται κάθε χρόνο τα περισσότερα δεν εφαρμόζονται στην πράξη, ωστόσο όσοι ξέρουν να διαβάζουν τις εξαγγελίες του εκάστοτε πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πολιτικό πρόσημο της επόμενης ημέρας.

Η φετινή χρονιά έχει πολλές ιδιαιτερότητες αφενός γιατί η χώρα μετά από μια οκταετία βγήκε από τα Μνημόνιο κι αφετέρου διότι η σημερινή κυβέρνηση, η μακροβιότερη στη μνημονιακή εποχή και μια από τις μακροβιότερες στη μεταπολίτευση θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι να γίνουν αυτές. Οι δύο παράγοντες που προαναφέρθηκαν αποτελούν «κλειδιά» για τις εθνικές εκλογές και τις εξαγγελίες που θα ακούσουμε το βράδυ του Σαββάτου στην ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στις δυνατότητες της χώρας. Να αξιοποιήσουμε το θετικό μομέντουμ, να χτίσουμε σε στέρεες βάσεις την επόμενη μέρα» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αρθρογραφώντας στο  «Πρακτορείο» (περιοδικό αφιερωμένο στην 83η ΔΕΘ) και εστιάζοντας στο «κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας», που δεν είναι άλλο από «το νέο παραγωγικό μοντέλο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, που δυστυχώς έμεναν εγκλωβισμένες σε ένα άναρχο, κοντόφθαλμο παραγωγικό μοντέλο το οποίο διαχρονικά εξυπηρέτησε τους σκοπούς μονάχα μιας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής ελίτ» υπογράμμισε.

Η φετινή ΔΕΘ, είναι ορόσημο για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και με ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, που θα εκπροσωπηθούν από τον υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross. Μια παρουσία που αποτελεί το πλέον ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ήρθε η ώρα η ελληνική οικονομία να ξαναβρεί το δρόμο της, να εισέλθει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης με τις υγιείς δυνάμεις της. Η Ελλάδα την επόμενη μέρα χρειάζεται ανάσες σε όλα τα επίπεδα για να αποσυμπιεστεί η πέτρινη οκταετία. Και στη ΔΕΘ θα δοθεί το στίγμα, αρχικά από τον πρωθυπουργό για την επόμενη μέρα. Το στίγμα της ανάπτυξης, της οικονομικής ευημερίας, της στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Στη ΔΕΘ θα ξεκαθαρίσει και το κοινωνικό πρόσημο. Κι εδώ είναι που η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της περασμένης τριετίας κατόρθωσε να διατηρήσει τη διαφορά από τις φιλελεύθερες πολιτικές. Στη ΔΕΘ λοιπόν θα κατατεθούν οι προτάσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή. Και στη ΔΕΘ ξεκινάει ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: