Πολιτισμός » Σε νέο κτήριο η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ
Η ΣΧΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Σε νέο κτήριο η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ

Σε νέο κτήριο η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ

-  Υπεύθυνος της Σχολής ο Γιώργος Δεληγιάννης

Από την καινούργια σχολική χρονιά 2018 – 2019 η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα στεγάζετε στο νεοαποκτηθέν διώροφο πέτρινο κτήριο που βρίσκετε στο κέντρο της Λάρισας, στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου 10.

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Το κτήριο διαθέτει τέσσερις αίθουσες, έτσι λύνετε το χρόνιο πρόβλημα του χώρου και δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης. Κατά συνέπεια μπορεί να διδαχτούν σε πλήρη λειτουργία συγχρόνως περισσότερα όργανα, το παραδοσιακό τραγούδι και η θεωρία, σε περισσότερους σπουδαστές.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά έως και τη Δευτέρα 10/9/2018, ώρες: 10:00-17:00 στην γραμματεία του Δ.Ω.Λ. στον πρώτο όροφο στην Πλατεία Λαού, τηλ επικ. 2410 531960 και 259936 πληροφορίες: κα Βάνα Φαρμακιώτη.

Από την Τρίτη 11/9/2018 και μετά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Γιώργο Δεληγιάννη, υπεύθυνο της σχολής,  στο τηλέφωνο 6937048358.

Γιωργος Δεληγιαννης παραδοσιακη σχολη ΔΩΛ (6)

Οι νέοι σπουδαστές πρέπει να δηλώσουνε ότι γράφονται στην Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής και να δηλώσουν σε ποια τάξη οργάνων ή τραγουδιού επιθυμούν να γραφτούν.

Για φέτος προγραμματίζεται η διδασκαλία παραδοσιακού τραγουδιού, λαούτου, κρουστών, βιολιού, κλαρίνου, γκάιντας και φλογέρας.

Επίσης θα παρέχεται για όλη την σχολική χρονιά το ειδικό πρόγραμμα «δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας 8 με 12 χρονών» με βασικό μάθημα εισαγωγή στην παραδοσιακή μουσική, που θα είναι ομαδικό μάθημα.

Τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμούς, να γνωρίσουν τα διάφορα παραδοσιακά όργανα βιωματικά, ώστε να επιλέξουν μόνα τους αργότερα ποιο επιθυμούν να παρακολουθήσουν, το μάθημα τραγουδιού ή οργάνου.

Για της ηλικίες άνω των 12 ετών, χωρίς όριο, επίσης συνεχίζονται οι εγγραφές τόσο των παλιών μαθητών όσο των καινούργιων.

Παιδική Χορωδία

Η Παιδική Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής που ιδρύθηκε το 2017 και αποτελείτε από παιδιά ηλικίας 8 με 12 χρονών συνεχίζει την λειτουργία της και δέχεται καινούργια μέλη με ακρόαση.

Γιωργος Δεληγιαννης παραδοσιακη σχολη ΔΩΛ (8)

Σκοπός της Σχολής

Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

ιδρύθηκε το 1987. Είναι η πρώτη Σχολή όπου η διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής  πραγματοποιείτε οργανωμένα βάση ωρολογίου προγράμματος, με ειδικούς καθηγητές στις τάξεις τραγουδιού, οργάνων και θεωρίας.

Κατά την διάρκεια των 31 χρόνων αρκετοί σπουδαστές της αποφοιτήσαν αποκτώντας πτυχία και διπλώματα παραδοσιακού κλαρίνου, βιολιού, σαντουριού και λαούτου.

Σκοπός της Σχολής παραμένει η διατήρηση και διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: